Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Norm Kadro Güncelleme İşlemlerine İlişkin MEB Yazısı

16 Ekim 2020 tarihli ve 16833931-601.04.02.02-E.15018953 sayılı yazı ile 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılına esas olmak üzere eğitim kurumlarının norm kadrolarında güncelleme işlemlerinin yapılacağının bildirildiğinin ve valiliklerce 21 Ekim-04.11.2020 tarihleri arasında veri girişi ve kontrol işlemlerinin yapıldığının hatırlatıldığı Genel Müdür Bakan a. Ömer İNAN imzalı resmi yazıda eğitim kurumlarının norm kadro veri girişleri kontrol işlemlerinin 6-16 Kasım 2020 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tamamlanarak eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmen norm kadrolarının Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre belirlenerek “Kurum Bilgileri ve Norm Bilgileri” ekranlarına yansıtıldığı belirtildi.

Söz konusu yazıda "Covid-19 salgını nedeniyle 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında eğitim kurumlarının okul öncesi çocuk kayıtlarında geçici düşüşler oluşmuştur. Bu noktadan hareketle, bağımsız anaokulları ile diğer eğitim kurumlarında açılan okul öncesi şubelerinde 2020-2021 Eğitim Öğretim yılı norm kadro güncelleme işlemi yapılmamış olup daha önce belirlenen mevcut durum MEBBİS veri tabanındaki Norm Kadro Modülüne yansıtılmıştır.

Eğitim kurumu müdürlükleri “Kurum Bilgileri, Öğrenci Bilgileri ve Norm Bilgileri” ekranlarına yansıtılan verileri inceleyerek varsa değişiklikleri (şube, ders yükü vb.) gerekçeleri ile birlikte “Norm Kadro Düzeltme Çizelgesi Ek-5” formu düzenlenerek 18-20 Kasım 2020 tarihleri arasında Bakanlığımıza ivedilikle gönderilmesi halinde gerekli inceleme yapıldıktan sonra yeniden değerlendirilecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından norm kadro onaylama işlemleri tamamlandıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm Kadrolarına İlişkin Yönetmeliğin 26'ncı maddesinin 2'nci fıkrasında belirtilen şartları taşımayan eğitim kurumlarına ait norm kadro değişiklik taleplerinin Bakanlığımıza gönderilmemesi gerekmektedir.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.