Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Normalleşme Okullardan Mı Başlayacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi normalleşmenin okullardan başlaması gerektiği yönünde hem eğitim bilimcilerden hem de sağlık bilimcilerden çok sayıda mesaj ve görüş geliyor. Bunun temelinde çocuklarımızın bu dönemdeki bilişsel, sosyal-duygusal ve fiziksel anlamdaki gelişim kayıplarının gelecekte çok daha büyük sıkıntılarla karşımıza çıkabileceği yönündeki değerlendirmeler var.'' dedi.

Vaka artışının eğitimle ilgisinin olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Akademik anlamdaki eksikliklerin telafisini yaparız ancak okullarımızın sağladığı sosyal ortamı uzaktan eğitimde sağlamak dünyanın hiçbir yerinde mümkün değil. Salgındaki yükselişin tamamıyla yüz yüze eğitime bağlanmasının bilimsel anlamda somut karşılığı yok. Çünkü veriler bize gösteriyor ki, okula giden çocuklarımızın ailelerindeki vaka artışı, toplumdaki genel artışa oranla yüzde 20 daha düşük." dedi.

Okulların daha güvenli olduğunu bildiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Okullarımızda tüm hijyen tedbirleri büyük bir hassasiyetle uygulanıyor, sürekli kontrol var. Buna karşın parkta, pazarda, markette kimin ne yaptığını bilme şansımız yok. Okullarımız diğer pek çok ortama göre çok daha güvenli yerler. Sayın Cumhurbaşkanımız, öğrencilerimizle gerçekleştirdiği görüşmede “Gerektiğinde şartları zorlama pahasına evlatlarımızı okullarıyla buluşturmak için her türlü gayretin gösterileceğini” ifade ettiler, salgın sürecinin başından bu yana eğitimin kesintiye uğramaması için tüm imkanları seferber ettiler, minnettarız." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.