Öne Çıkanlar Nitelikli Personel Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler öğretmen Milli Eğitim Bakanlığı

Ödenek Takip Modülü (15 Şubat 2021)

Genel Müdür V. Bakan a. ihsan Erkul imzalı resmi yazıda "Bilindiği üzere okullarımızın faturaya dayalı giderleri ve diğer giderleri için okullarımızca MEBBİS Ödenek Takip Modülünden fatura işlemleri, ödenek işlemleri, taşıt işlemleri ve yolluk işlemleri menülerinden ödenek talebinde bulunulmakta ve ilgili Genel Müdürlüklerce ödenekler bütçe imkanları doğrultusunda gönderilmektedir. Gönderilen ödenekler maliye aşamasına geçtikten sonrada ilgili okulun hesabına düşmekte ve harcamaya dönüşmektedir. 

Ancak Genel Müdürlüğümüze bağlı Anadolu İmam Hatip Liseleri ile İmam Hatip Ortaokullarında bugüne kadar harcamaya dönüşen ödenekler ile ilgili ödeme emri belgelerinin MEBBİS Ödenek Takip Modülüne işlenmediği tespit edilmiştir. 

5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun 1. maddesinde" ... kamu kaynaklarının etkili, ekonomik ve verimli bir şekilde elde edilmesi ve kullanılmasını, hesap verebilirliği ve malî saydamlığı sağlamak üzere, kamu malî yönetiminin yapısını ve işleyişini, kamu bütçelerinin hazırlanmasını, uygulanmasını, tüm malî işlemlerin muhasebeleştirilmesini, raporlanmasını ve malî kontrolü düzenlemesi" hükmü yer almaktadır.

İlgili kanun gereği istenilen raporlamanın sağlanabilmesi için geçmiş döneme ilişkin MEBBİS Ödenek Takip Modülünde ödenek durumu "Maliye Aşamasında" olarak gözüken tüm fatura giderleri ve diğer ödenek taleplerine ait ödeme emri belge numarası ve ödeme emri tarihlerinin Ödenek Takip Modülünün Raporlar kısmından ilgili ödeneğin karşısına en geç 1 Mart 2021 tarihine kadar işlenmesi gerekmektedir. 

Bundan sonra da anılan işlemlerin gönderilecek tüm ödenekler için aksatılmadan gerçekleştirilmesi hususunda gerekli hassasiyetin gösterilmesi önem arz etmektedir.

Konu hakkında ilinizde bulunan Anadolu İmam Hatip Liselerinin ve İmam Hatip Ortaokullarının bilgilendirilerek gerekli iş ve işlemlerin sağlanması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.