Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili öğretmen okullarda şiddet

Öğle Yemeği Hizmeti (8 Nisan 2022)

Genel Müdür V. Bakan a. Levent Özil imzalı resmi yazıda ''İliniz Develi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, pansiyonlu okulun taşımalı öğrencilerinin öğle yemeğinden faydalanıp yemek bedelinin ilgili okulun pansiyon hesabına aktarıldığı ancak, pansiyonlu okullarda sıcak öğle yemeği pişirilip ihale edilerek veya sözleşme kapsamında protokol ile diğer taşıma merkezi okullara yemek hizmeti verilip verilemeyeceği hususunda tereddüte düşüldüğüne ilişkin 30 Mart 2021 tarihli ve 46823264 sayılı yazınız ve ekleri incelenmiştir.

Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği'nin ''Yemek Hizmetleri'' başlıklı 20'nci maddesinin 2. bendinde yer alan ''taşıma uygulaması kapsamında taşınan öğrencilere, okul pansiyonları mevzuatı doğrultusunda okul ve pansiyon yemekhanelerinde öğle yemeği verilebilir. Yemel bedeli ilgili okulun hesabına aktarılır.'' hükmüne uygun olarak pansiyonlu okulların yürürlükteki mevzuat hükümleri doğrultusunda yemeklerin hazırlanmasında, sunulmasında, besin değerinin korunmasında, taşınmasında ve sağlığa uygunluğu hususlarında gerekli özeni göstermesi kaydıyla diğer taşıma merkezi okullarda bu hizmeti vermesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.