Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Öğrenci Nakil ve Geçişleri Yazısı

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan 84037561-210.01-E.7892440 sayılı Nakil ve Geçiş İşlemleri konulu 15 Haziran 2020 tarihli Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazı ayrıntıları belli oldu.

Bilindiği üzere Covid-19 salgınının kontrol altına alınması ve halk sağlığının korunması amacıyla gerekli tedbirler belirlenmişmiş ve başarıyla uygulanmıştı ve uygulanmaya devam ediyor.

Son olarak Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında uzaktan eğitim süresi 19 Haziran 2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel; okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında kayıtlı olan öğrencilerin nakil ve geçiş işlemleri de Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirlere ek olarak öğrenci hareketliliğinin azaltılması adına ikinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuştu.

Küresel salgının yayılma hızının düşmesi, etkilerinin azalması ve hayatın olağan akışına dönmesi sürecinin de başarıyla tamamlanabilmesi adına, zorunlu atamaya tabi personel çocukları ile sağlık, güvenlik gibi gerekçelerle nakil ve geçiş işlemlerinin açılmasına ihtiyaç duyulduğunun belirtildiği resmi yazıda ikinci bir talimata kadar tedbiren durdurulmuş olan tüm öğrenci nakil ve geçiş işlemlerinin e-Okul sistemi üzerinde sınıf atlatma işlemlerinin tamamlanmasından sonra açılması gerektiği vurgulandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.