Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Öğrencide Semptom Olup Olmadığını Nasıl İzliyorsunuz?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim bu konularla ilgili tüm öğretmenlerimize yönelik eğitimimiz var. Yöneticiler, veliler için rehber. Eğitim kurumunun kurumsal kılavuzu var. Bütün ayrıntılar yer alıyor. Bazı okullarımızda aslında her gün her çocuğun ateşini ölçmekle ilgili uygulama yapıldı fakat bunun bazı kargaşalara yol açtığı görüldü. Sonrasında şüpheli durumlarla ilgili olarak her okul müdürünün telefonuna SMS geliyor. Bir velinizin temaslı kaydı Sağlık Bakanlığı'nın veri setine düştüyse okul müdürünün telefonu SMS geliyor. O andan itibaren çocukla ilgili okula gelmemesi noktasında duruma bağlı. Şüphe olduğunda ilk önce müşahede odasına alınıyor. En yakın sağlık kuruluşuna çağrı yapılıyor. Kişinin velisi ya da yakını kimse okula davet ediliyor ve kişiye Covid testi yapılıyor. Test sonucu pozitif çıkmışsa asgari 10 gün evinde ya da durumda hastanede. İkinci pozitif vaka çıkarsa sınıf kapanıyor. Öğretmen çıkarsa da aynı şekilde. Okuldaki diğer öğretmenlerle bağlı olarak." dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "öğretmen pozitif çıktığında" şeklindeki sözünü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "sınıfta öğretmen dahil iki vaka çıkarsa o sınıf kapanıyor." şeklinde tamamladı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "okullar açıldığından beri 16 öğretmen Covid'den vefat ettiği haberi var. Allah'tan rahmet diliyorum. 16 öğretmenin vefat etmesinin okul kaynaklı olduğuyla ilgili elinizde veriniz var mı?" sorusunu Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "bu tür verilerin dikkate alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu veri ne sağlık kuruluşundan ne bir uzmandan geliyor. Resmi organlardan bu tür bilgi gelmedikçe lütfen kimse dikkate almasın. Bizim sağlıkla ilgili yorum yapıp da bu vaka şundan dolayı olmuştur demesi doğru değil. Bir öğretmenimizin kronik rahatsızlığı varsa başından beri okula gelmemesi için süreci zaten işletiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'nın merkezinde son derece esnek davranıyoruz. O yüzden hassas olmak zorundayız." diyerek yanıtladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.