Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Öğrencilerin Sınıf Geçme Konusu Nasıl Olacak?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bakan Yardımcısı Mustafa Safran ve Genel Müdür Dr. Cem Gençoğlu imzalı resmi yazıda tüm dünyada ve ülkemizde görülen Koronavirüs (COVID-19) salgını sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yüz yüze eğitim öğretime ara verildiği, bu süreçte öğrencilere yönelik olarak TRT-EBA TV ve Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden uzaktan eğitime devam edildiği hatırlatıldı.

Salgın nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eğitime devam edemeyen öğrencilerin sınıf geçme durumları ile ilgili olarak eğitim ve öğretime ara verilmesi ve sadece bir dönem puanının bulunması durumunda; bu puanın sınıf geçme puanının altında kalıp kalmamasına bakılmaksızın 4'üncü, 5'inci, 6'ncı, 7'nci ve 8'inci sınıflardaki tüm öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş sayılacak, derslerin bir döneme ait dönem puanları yılsonu puanı olarak sayılacak. Oluşan bu yılsonu puanı, ağırlıklı puan, yılsonu başarı puanı ve ortaokul başarı puanı (OBP) hesaplanmasında da kullanılabilecek. İlkokul 1'inci, 2'nci ve 3'üncü sınıflarda eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yapıldığı dönemde başarı durumu değerlendirilen öğrenciler bir üst sınıfa geçmiş sayılacak. İlkokullarda velinin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilecek.

Öğrenci kendi yaş grubu içinde yetiştirilip bir bütün olarak değerlendirilecek. Eğitim kademesi, öğrencilerin derslerdeki başarısızlığına bakılarak elenecekleri bir dönem değil, öğretim programlarında öngörülen derslerin ve sosyal etkinlik çalışmalarının ortak katkısıyla ilgi ve yeteneği ölçüsünde yetiştirilecekleri bir dönem olarak değerlendirilecek.

Okula devamları sağlananlar ile yurt dışında bulunması, sağlık durumu ya da tutuklu olması nedenleriyle okula devam edemeyen öğrencilerden en az bir dönem puanı almış olanların başarı durumları belirlenirken, okula devam eden öğrenciler gibi işlem yapılacak. Bu puan, aynı zamanda yıl sonu puanı olarak değerlendirilecek. Ortaokul/İmam-Hatip Ortaokulu 5'inci, 6'ncı ve 7'nci sınıf öğrencilerine velisinin yazılı başvurusu üzerine bir eğitim ve öğretim yılı Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açmış olduğu hafızlık eğitimine devam etmelerine izin verilebilecek. Hafızlık eğitimine devam ettiğini belgelendirenlerden o eğitim ve öğretim yılı için devam zorunluluğu aranmayacak. Bu sürenin bitiminde öğrencilerin okula devamları sağlanacak. Bu öğrenciler okula döndüklerinde, devam edemedikleri eğitim ve öğretim yılına ait derslerden okul müdürünün sorumluluğu ve koordinesinde, alan öğretmenlerinden oluşturulacak komisyonca sınava alınacak. Başarılı olanlar için bir üst sınıfa devam ettirilecek.

Birinci dönem puanı bulunmayan öğrencilerin, salgın nedeniyle ikinci dönem yüz yüze eğitim yapılamadığından ikinci dönem puanı da oluşmamıştır. Belirtilen nedenlere bağlı olarak iki dönem puanı bulunmayan bu öğrencilerin sınıf geçmeleri ile ilgili tedbir alınması gerektiği düşünülmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel ilköğretim kurumlarında 2019-2020 eğitim ve öğretim yılı ile sınırlı olmak şartıyla birinci dönem puanı bulunmayan öğrencilerin bir üst sınıfa denk sayılmak suretiyle bir üst sınıfa geçirilmesi ancak bu öğrencilere velisinin yazılı talebi doğrultusunda sınıf tekrarı yaptırılabilmesi talep edilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.