Öne Çıkanlar 25. Cüz Arapça Okunuşu Ahilik ve Fetüvvet Dersi emekli maaşları Astromat Araştırma Projeleri Yarışması CHP Ankara belediye başkan adayı Mansur Yavaş

Öğretmen Atama Sayısı Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "eğitim fakültelerinden mezun olan, farklı branşlardaki öğretmenlerimiz elbette atanmak istiyorlar. Bu beklenti son derece meşru ve haklı. Bir gelecek kurmak istiyorlar. Bu konuda da örgütleniyorlar. Bu programları takip ediyorlar. Seslerini yüksek duyurmaya çalışıyorlar. Bu onların doğal hakları. Elbette biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak daha çok öğretmen atama konusunda girişim, çaba ve taleplerimiz var. Bütçe imkanları çerçevesinde bu sene 20 bin atamayla ilgili ilanda bulunduk. Geçen ve ondan önceki sene 40 bindi. Daha fazla olması noktasında elbette beklentiler var. Hepimiz bu konuları konuşuyoruz. Gittiğim illerde temsilcilerle sohbet ediyoruz. Öğretmen atama sayımızın yükselmesi konusunda her zaman doğal talebimiz var." dedi.

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a "geçen Soner hoca, okullar 45 yaşına göre dizayn edilmiş. Şimdi yaş ortalaması 80'e geldi. İnsanlar 50 yaşından sonra ikinci üniversite için girişimde bulunuyor. Yeni bir çalışma gerekir mi diye soruyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da "çok haklı değerlendirme. Sanayi toplumun paradigmasında oluşmuş yapı dijital dünyanın aktörü olmaya çalışıyor. Gençler diploma almak durumunda oldukları için bir şekilde benimsiyorlar. Gelecek eskisi gibi olmayacak. Bizim Vizyon 2023 Belgesi'nde anlatmaya çalıştığımız süreç oydu. Eğitim sisteminin dönüşmesi kaçınılmaz oldu. Salgının bence olumlu etkisi oldu. Uzaktan eğitim süreçleriyle ilgili iki sene önce ortaöğretim tasarımı çerçevesinde anlatmak istediğim çok şey acayip karşılanır durumdayken bugün sıradanlaştığını görüyoruz." dedi.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, "çocukların ekran önünde mecburiyetten süreyi çok arttırdı." demesinin ardından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "insanın kadim dediğimiz bir de güncel özellikleri var. Bin sene sonra insanın bazı özellikleri aynı şekilde devam edecek. Bazı ihtiyaçları güncellenmek zorunda. Bir insanın duygudaşlık, sosyallik ihtiyacı doğası gereği, hamuru çamuru gereği var. Şu anda karma modelle, benim bir öğrencim lisede ABD'den ders alabilmeli. Daha esnek modelden bahsediyoruz. Ekranla ilişki insanı kendine yabancılaştıran işlevi var. Biz teknolojiyi kullanabiliriz ama teknoloji bizi ne zaman kullanmaya başlıyor, o çerçeve çok önemli. Liselilerle ilgili 'sınavlar olmasın' vesaire gibi sosyal medyada örgütleniyorlar. Bu çocukların kendilerini ifade etmeleri çok güzel bir şey. İyi ki de sorguluyorlar. Şunu özenle ifade etmek isterim, biz bugünü kurtarmanın peşinde değiliz. Bütün dersleri, sınavları iptal edersem bir kesimin hoşuna gider ama geleceğin hoşuna gitmez. Çocukların önüne dağ gibi yığılacak müfredatların hoşuna gitmez. Güne bakarak karar veremeyiz." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.