Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Haziran Dönemi İsteğe Bağlı Sözleşmeli

Öğretmen Atamalarına İlişkin Soru Önergesi (16 Ocak 2023)

Söz konusu soru önergesinde yer alan soruların Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması Anayasa'nın 98 ve İçtüzüğü'n 96. maddeleri gereğince arz edilmektedir.

Günümüzün en önemli kamusal mesleklerinden biri olan öğretmenlik, karmaşık sosyal yaşamın, küreselleşen dünyamn bütün sorunlannm, doğrudan hissedildiği sorunlarla dolup taşmaktadır. Değişen dünya ve insanla birlikte, öğretmenlik anlayışı ve sorunlan da değişmektedir.

Bu nedenle, kamusal niteliği olan bu meslekte, sorunlann güncel tespiti ve çözüm arayışlan ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir olgu olmaya devam etmektedir. Çünkü insan ve sorun bir arada olması kaçınılmayan temel bir fenomendir. İnsanın olduğu her yerde sorun da var demektir. Öyle ise yapılması gereken; sorunları en sağlıklı, en doğru yöntemlerle çözümünü sağlamaktır.

Bu bağlamda;

1- Atamalan bir türlü yapılmayan ve sayılan her geçen gün artan genç öğretmenlerimizin kanayan yaralanna merhem olmak için bir eylem planınız var mıdır?

2- Bir eylem plamnız var ise; bu planımzm yol haritasım kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

Soru önergesine https://www2.tbmm.gov.tr/d27/7/7-77384s.pdf linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.