Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Öğretmen Ataması Takvimi Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğretmen atamaları ile ilgili "bizim MEB olarak daha çok öğretmen istihdam etmek konusunda büyük bir talebimiz var. 20 bin öğretmen atamasının birkaç ay süren yasal bir gerekliliği var. Arkadaşlarımız bu takvim üzerine iki seçenek oluşturdu. Bu takvim de ilerleyen zamanlarda paylaşılacak. Atamalarda bu sene de en büyük payı MEB alıyor. Bizim ihtiyacımızın daha fazla olduğunu biliyoruz. bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, özel okullara teşvik çalışmasına dair "biz prensip olarak devletin her bir öğrencisi için Anayasa gereği eğitim ihtiyacının bir bölümünün karşılanmasını destekliyoruz. İnovasyon ve uygulama anlamında yeni bakış açılarına ihtiyaç var. Bu ,ihtiyacın karşılanması noktasındaki teşviğe olumlu yaklaşıyoruz. Özel öğretim kurumları bizim için çok değerli. Bütün problemleri ilgili STK'lar ile sık sık görüşüyoruz. Özel okullardaki öğretmenlerimizin özlük hakları, aşılama vs. her konuda ilgileniyoruz. Aşılama noktasında da 1 milyon 259 bin kişiyi ilettik Sağlık Bakanlığı'na. Önümüzdeki günlerde mali perspektife de bakarak açıklamalar yapılacaktır konuya ilişkin. Yüzlerce okulumuzun kapanma dilekçesi vermiş olması bunu gösteriyor. Bu çalışanların hakları noktasında bir takım önlemlerin alınmasına ihtiyaç var. Kısa Çalışma Ödemeleri gibi." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.