Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları (15 Eylül 2022)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Sadri Şensoy imzalı resmi yazıda ''2022-2023 eğitim-öğretim yılında Bakanlığımız tarafından ataması yapılan öğretmenlerin görevlendirildikleri illerde konaklama ihtiyaçları nedeniyle Bakanlığımıza ait öğretmenevi ve akşam sanat okullarında konaklamaya yönelik taleplerin arttığı görülmektedir.

Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yönetmeliği'nin 9'uncu maddesinin birinci fıkrasında ''kurumların hizmet ünitelerinden eğitim çalışanları ve eğitim çalışanı yakınları öncelikli olarak yararlanır.'' hükmü yer aldığından kurumlarımızda konaklama önceliği eğitim çalışanlarına verilmektedir.

Bakanlığımız tarafından yapılan değerlendirmede, tüm öğretmenlerimizin konaklama ihtiyaçlarına destek olmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulları Yönetmeliği'nin 17'nci maddesinin birinci fıkrasının (f) bendi ile 17'nci maddesinin ikinci fıkrası kapsamında bu kurumlarda konaklama ihtiyacı olan öğretmenlerimize (2023 yılının sonuna kadar) daha önceden yapılan rezervasyonlar iptal edilmeden ve konaklama ücretlerinde maliyet bedellerinin altında kalmadan halen geçerli hizmet bedelleri üzerinden %50 oranında indirim yapılması ve bu süre içerisinde mevcur kapasitenin sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenlerimiz için kullandırılması ile ilgili tedbirlerin Valiliğinizce ivedi bir şekilde alınması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.