Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili öğretmen okullarda şiddet

Öğretmenevleri ve Akşam Sanat Okulları Ödenek Talepleri (29 Mart 2021)

Daire Başkanı Bakan a. Cahit ŞAHİN imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere, öğretmenevleri ve akşam sanat okullarının açma, kapama, devir, tahsis ve benzeri iş ve işlemleri Genel Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Bu minvalde, öğretmenevleri ve akşam sanat okullarının personel giderleri, cari ve yatırım vb. giderlerine ait ödenek talepleri Genel Müdürlüğümüze resmî yazı ile bildirilmektedir.

2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun'un 8'inci maddesinin yedinci fıkrasında "Merkezi yönetim kapsamındaki kamu idarelerince işletilen eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, çocuk bakımevi, kreş, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin giderleri, münhasıran bu tesislerin işletilmesinden elde edilen gelirlerden karşılanır." hükmü yer almaktadır.

Ayrıca, Hazine ve Maliye Bakanlığının 2021 Yılı Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliğin'in 7'nci maddesinin birinci fıkrasında "Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin işletme giderleri için ilgili kurum ve kuruluşların bütçelerinden herhangi bir katkıda bulunulmaması esastır." denilmektedir.

Bu kapsamda, 2021 Yılı Yatırım Programında yer alan projeler dışında öğretmenevleri ve akşam sanat okulları bütün giderlerini kendi işletme gelirleriyle karşılayan kurumlar olduğundan genel bütçeden ödenek gönderilmesine imkân bulunmamaktadır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.