Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Öğretmenevlerinde Öğretmen İndirimleri (19 Eylül 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''Milli Eğitim Bakanlığı, 15 Eylül 2022 tarihi itibariyle öğretmenevlerinde, öğretmenler için konaklama ücretlerinde indirim kararı almıştır. Bu yeni düzenlemeyle öğretmenler bu tarihten itibaren öğretmen evlerinde %50 indirimli olarak kalacaktır.

Sendikamıza öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda öğretmenevlerinde öğretmene tanınan indirim hakkının öğretmenin birinci derece yakınlarına tanınmadığı ifade edilmektedir. Devletimizin, başta bakanlık, kurum ve kuruluşlarında personele dönük sosyal tesislerde, memurun birinci derece yakınlarına konaklama konusunda memurla aynı haklar tanınmaktadır. Bakanlığımıza bağlı öğretmenevlerinde öğretmenin birinci derece akrabalarına bu hakların tanınmaması adil bir uygulama değildir.

Bakanlığımızın konuyla ilgili, gerekli çalışmaları yaparak öğretmenin birinci derece yakınlarına da %50 indirim tarifesinin uygulanması hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.