Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması öğretmen Adalet Bakanlığı

Öğretmenler Aşılamada Öncelikli Meslek Gruplarına Dahil Edilmelidir

Uzaktan eğitimle ilgili önemli açıklamalar yapan Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "uzaktan eğitim tabi ki arzu ettiğimiz bir durum değil, yüz yüze eğitimin boşluğunu asla dolduramaz. Şu anda uzaktan eğitimle öğrencilerimizin kesintiye uğrayan öğrenme kayıplarını telafi etmeye çalışıyoruz. Tabi mevcut duruma baktığımızda; korkarım ki, hem günlük vaka sayıları hem de Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk'un  yaptığı açıklamaların ara mesajları 4 Ocak'ta da yüz yüze eğitimin başlamasının pek mümkün görünmediğini gösteriyor.

Tabi aşı da gündemde. Ama 4 Ocak'a kadar toplumda salgının yayılım hızını  yavaşlatacak bir aşılama yapılması mümkün görünmüyor. Aşı gelse bile 15 günlük bir bekleme ve test süreci var. 15 günü geçireceğiz, ardından toplumda öncelikle sağlık çalışanlarını aşılayacağız ve ardından salgının yayılımını durduracak ölçüde bir kitleye de aşı yapacağız. Bizim sendika olarak talebimiz eğer ki yüz yüze eğitime başlayacaksak, öğretmenlerimiz de aşılamada öncelikli meslek gruplarına dahil edilmelidir. Zira 1 milyonun üzerinde eğitim çalışanı, 18 milyon öğrencimiz var. Bu noktada alacağımız tedbirler hem eğitim çalışanlarını hem öğrencileri hem de ailelerini korumak demektir. Öğretmenlerin aşılanması aynı zamanda toplum sağlığı için alınacak tedbir demektir." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, açıklamasının devamında "Unicef'in yaptığı araştırmaya göre Dünya genelinde öğrencilerin en az yüzde 60'ı bu süreçten olumsuz etkilendi. Ülkemizde kademeli olarak yüz yüze eğitime geçildiği süreçte okullarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyuldu. Ama sorun okulda bulunan süre değildi. Okula gelirken ve okul dönüşü okul dışında bulunulan ortamlarda kontrol sağlanamadı. Öğrencilerimiz, okuldan çıktıktan sonra bu kontrolsüz ortamlarda zaman geçirdi. Dolayısıyla bu istenmeyen durum, okullarda alınan tedbirleri tahrip etti. Dolayısıyla bu da vaka sayılarına da yansıdı. Batıda okulları açtılar ama diğer alanlarda ciddi kısıtlamalar getirdiler. Keşke sosyo- ekonomik koşullarımız izin verse de  her yeri kapatsak, sadece okulları açsak... Meslektaşlarımız da kesinlikle yüz yüze eğitim yapılmasını istiyor." dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "uzaktan eğitim süreçlerinde en sorunlu konulardan birisi önemli sayıda öğrencinin uzaktan eğitim araçlarına ulaşamaması oldu. Bu noktada tüm öğrencilerimize uzaktan eğitim araçları ve internet imkanının ücretsiz olarak sağlanmasını talep etmiştik. Şayet uzaktan eğitime devam edecek isek -ki bir süre daha öyle görünüyor- bir çocuğumuz bile bu imkandan mahrum kalmamalıdır. Öte yandan öğretmenlerimiz de uzaktan eğitim sürecini kendi kişisel gayretleriyle yürüttüler. Şöyle ki, sendikamızın yaptığı anket çalışmasına göre öğretmenlerin yüzde 39'u uzaktan eğitim aracı satın aldığını belirtmiştir. Devletimiz öğretmenlere bunun için ek ödeme yapmadı. Öğretmenler büyük bir fedakarlıkla kişisel imkanlarını kullanarak canlı ders yaptılar. Üstelik öğretmenler eğitim fakültelerinde uzaktan eğitimle ilgili herhangi bir eğitim de almadı. Öğrencilerin kesintiye uğrayan öğrenme kayıplarını gidermek için yoğun çaba sarf ettiler. Ben tüm öğretmenlerimize sizlerin de aracılığıyla teşekkür etmek istiyorum. Buna rağmen topluma bazı mahfiller öğretmenlerle ilgili ithamlarda bulundu. Öğretmenlerin çalışmadan ücret aldığını, pandemi sürecinde öğretmenlerin iş yapmadığını iddia ettiler. Okullar kapalıyken, öğrenciler yokken öğretmenler ne yapacaktı? Okulda öğrencinin olmadığı bir dönemde öğretmenler okula gidip duvarları mı seyredecekti? Bu hakaretler öğretmenleri çok yaraladı. Öğretmenlerin itibarını rencide etti. Bu karalama kampanyasını  yapanları bir kez daha kınıyorum" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.