Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Sözleşmeli Sağlık Bakanlığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı 2946 sayılı Kamu Konutları Kanunu

Öğretmenler Eylül'de 2.İl Dışı Talep Ediyor

2020 Yılı İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme ile yer değiştiren öğretmenler son derece mutlu iken yer değiştirmeyen öğretmenlerde buruk bir hüzün var. 

Yer değiştiremeyen öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Eylül ayında 2. İl dışı tercih hakkı verilmesini talep ediyor.

2020 Yılı İl Dışı Yer Değiştirme sürecinde birçok öğretmen, kontenjanlar yetersiz olduğu için yer değiştirmeyi bırakın tercih bile yapamadılar.

Tercih yapamayan veya yer değiştiremeyen öğretmenler sosyal medyada kenetlendiler ve taleplerini dile getirmeye çalıştılar.

Eylül'de 2. il dışı atama talep eden öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığın'dan gerekli açıklamayı bekliyorlar. 

Verilen sözün tutulmasını isteyen öğretmenler, "bu sene kontenjanlar yok denecek kadar azdı.

Iltimas değil hakkımızı istiyoruz. Özür grubundan sonra yapılacak ikinci il dışı kimseyi mağdur etmeyecektir. Aksine birçok öğretmeni sevindirecektir.Normlar güncellensin boş kalan kontenjanlar bizlere de verilsin." diyor.

Eylül'de 2. İl Dışı hakkı isteyen öğretmenler bir imza kampanyası da başlattı.

"2020 Eylül İl Dışı İsteğe ve Özür Durumuna Bağlı Yer Değiştirmeler" başlıklı imza kampanyasında "2020 il dışı isteğe ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirmeleri sonucunda; 2010 yılı ve sonrasında yapılan zorunlu hizmet görevlerine verilen katlamalı ve adaletsiz puanlama sistemi ve binlerce kurumda onlarca branşta münhal norm bulunmasına rağmen atamaya esas başvurulara açılmaması nedeniyle onlarca branşta binlerce öğretmen yüksek hizmet puanları ile dahi yer değişikliği yapamamıştır. Yıllarca ailelerinden uzakta görevine devam eden biz öğretmenlerin il dışı tayinlerimizde bu şekilde hezimete uğramamız etik ve doğru değildir, bizleri üzmektedir.

Binlerce öğretmenimiz ve onbinleri bulan aileleri bu durumdan mağdur olmuş ve bir yıl süresince daha ancak tatillerde, bayramlarda ve mücbir durumlarda görüşebilmek hasebiyle ruhen birbirleriyle vedalaşmaktadır. Ziya öğretmenimiz tarafından onaylanacak ve Adnan öğretmenimiz tarafından bizlere duyurulacak; il dışına yerleşebilmemiz, ailelerimiz ile birlikte olabilmemiz, sağlık mazeretimiz ile doğru tedaviyi görebilmemiz amacıyla ikinci bir yer değiştirme fırsatı sunulması acılar ve zorluklarla geçen pandemi döneminde bizlerin alacağı en güzel haber olacaktır.

Oluşan güncel normlar ile açılacak yeni bir il dışı ve buna bağlı olarak gerçekleşecek bir özür grubu tayin başvurusu taleplerimizi saygılarımızla arz ederiz." açıklamasına yer verildi.

İmza Kampanyasına https://www.change.org/p/türkiye-cumhuriyeti-milli-eğitim-bakanlığı-2020-eylül-il-dışı-isteğe-ve-özür-grubuna-bağlı-yer-değiştirmeler?recruiter=false&utm_source=share_petition&utm_medium=twitter&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=petition_show&recruited_by_id=47ed5c40-dee0-11ea-be21-6f2573168341 linkinden ulaşabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tuba Türkmenistan 4 yıl önce

Öğretmenler kontenjanların azlığı yüzünden yer değiştiremedi. Pandemi durumunda ailemize yakın olmak istiyorz. Acil bir durum olsa çocuğumu kime emanet edeceğim. Koskoca büyük şehirde bir tane okul açılmış nasıl gidebilirdik? Bizim de ailemiz var yarın okullar açıldığında bizim de enfekte olmayacağımızı garantileyebilir misiniz? 5 yaşındaki çocuğum ne olacak böyle bir durumda? Keyfi değil olağanüstü şartlar göz önünde bulundurularak bir hak daha verilmesini istiyoruz

Avatar
Selim 4 yıl önce

Pandemi sebebiyle atama takvimi ve yetersiz kontenjan nedeniyle birçok öğretmen mağdur oldu.lutfen ikinci il dışı olsun

Avatar
Serap Karaduman 4 yıl önce

Kesinlikle olsun mağduriyetimiz giderilsin

Avatar
Fatih 4 yıl önce

ÖĞRETMENLER İKİNCİ İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME HAKKI İSTİYOR
Milli Eğitim Bakanlığı 6-10 Ağustos arası aldığı öğretmenlerin il dışı yer değiştirme başvurularını 11 Ağustos’ta sonuçlandırdı. Binlerce öğretmen yer değiştirme isteğinde bulundu. Fakat sınırlı sayıda açılan il dışı kontenjanlarla binlerce öğretmenin ise il dışı yer değiştirme isteği yerine getirilemedi. Bu yüzden öğretmenler özür grubu ve idareci atamalarından hemen sonra daha önceki bazı yıllarda yapıldığı gibi ikinci yer değiştirme hakkı istiyor.
İl içi yer değiştirmelerde birçok okulda kontenjan açılırken il dışı yer değiştirmelerde aynı yerleşim yerinde hiçbir kontenjan açılmayabilmektedir. Aynı zamanda Türkiye genelinde il dışı yer değiştirme başvuruları için açılan kontenjanlar yıldan yıla azalmaktadır. Örneğin 2018 yılında toplam 75.705 kontenjan açılırken bu sayı 2019 yılında 58.469’a düşmüştür. 2020 yılında ise bu sayı 46.746’ya düşerek öğretmenleri hayal kırıklığına uğratmıştır.

Avatar
Dertli 4 yıl önce

İnşAllah olur

Avatar
Nil 4 yıl önce

Bu yıl normlar çok azdı.önceki yıllarda daha fazla normlara rağmen 2. İldışı yapıldı.
Bu yıl da yapılabilir.
Ne imkansız, ne de kimseye bir külfeti var bunun.

Avatar
Fatih 4 yıl önce

Ben elektrik öğretmeniyim. Muglaliyim.Il dışı tercihlerinde muglada hiçbir yer açılmadi. Hiçbir şekilde tercih yapamadım. 2. Il dışı hakkı verilirse biz ogretmenler için iyi olur. Istedigimizyere de atanabikiriz. Milli eğitim bakanımiz sayın ziya SELÇUK tan talebimiz bu yöNde. Umarım eylül de 2. Il disi yapar.