Öne Çıkanlar A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu Nitelikli Personel uzaktan eğitim

Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Kanun Teklifi (17 Mayıs 2021)

Ülkemizde son 20 yılda en fazla tartışılan ve değiştirilen sistemlerin başında eğitim sistemi gelmektedir. Söz konusu değişiklikler eğitim sistemini ileri götürmemiş, her geçen gün sistem daha kötüye gitmiş, sistemin temel iki bileşeni olan öğrenci ve öğretmenler mağdur edilmiştir.

Eğitim sistemimizin temel taşı olan öğretmenlerimiz hem sistem değişiklikleri ile hem de yaşanan ayrımcı çalışma koşulları ile mücadele etmektedir.

Kamuda görev alan 1 milyondan fazla öğretmen, hak ettikleri ücreti alamamakta, bununla birlikte emekliliklerinde düşen ücretleri nedeniyle emekli olma korkusu yaşamaktadır.

Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin hak ettikleri ücreti almaları, gelecek kaygısından uzak bir şekilde mesleklerini icra etmeleri eğitim sistemimiz için kritik öneme sahiptir. Ayrıca; öğretmen maaşlarının her geçen gün erimesi, gençlerin meslek tercihlerini de değiştirmekte, öğretmenlik mesleği her geçen gün önemini kaybetmektedir.

Öğretmenlerimizin karşı karşıya kaldıkları ekonomik sorunların kısmen de olsa giderilebilmesi için mali durumlarının hem görevdeyken hem de emekliliklerinde iyileştirilmesi toplumsal bir sorumluluktur.

Kanun teklifi ile öğretmenlerimizin yeterli ücret almalarına olanak sağlamak amacıyla 3600 ek gösterge hakkı getirilmektedir.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununa ekli (I) Sayılı Ek Gösterge Cetvelinin ''IV. Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı'' bölümünün (b) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

''b) Öğretmen ve Diğer Personel

1- 3600

2- 3000

3- 2200

4- 1600

5- 1300

6- 1150

7- 950

8- 850''

MADDE 2- Bu kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanlığı yürütür.

Anahtar Kelimeler:
öğretmen3600 Ek Gösterge
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.