Öne Çıkanlar engelli MEB İşveren Vekili okullarda şiddet Fatma AFYONCU

Öğretmenlere Zorunlu Hizmet Affı Soru Önergesi

Soru önergede‘’657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 17. Maddesine göre devlet memurları, bu kanun ve diğer mevzuata göre tayin ve tespit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendilerine aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler. Ancak maalesef Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Madde 45'te yer alan "zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecekler" bölümünden sadece zorunlu hizmete başlamayan öğretmenler yararlanabilmektedirler. Ancak zorunlu hizmetini yapan ve ilgili maddede belirtilen mazeretlere sahip öğretmenler zorunlu hizmeti erteleme hakkından yararlanamamaktadırlar. Bu sebeple de başta atama ve yer değiştirme dönemleri olmak üzere mağduriyetler yaşanmaktadır.’’ açıklaması yer almaktadır.

Söz konusu soru önergesinde ‘’657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 17. Maddesinde de belirtildiği üzere kamu personelinin uygulamayı isteme hakkı vardır. Bu husus zorunlu hizmet ertelemesinde yönetmelikte belirtilen zorunlu mazeretlere sahip ve aynı anda zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlere neden tanınmamaktadır? Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Madde 45'te yer alan "zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecekler" bölümünden zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlerin de faydalanabilmesi için Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır?’’ şeklinde sorular yer almaktadır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Öğretmen 4 yıl önce

Zorunlu hizmette çalışmayanların resen atamaları bu yıl ertelendi. Önceki yıllarda evrak veremediği için şu an zor şartlarda zorunlu hizmet yapanlara ise hiçbir çalışma yok. Eşitlik ve adalet herkes için uygulansın. İvedilikle zorunlu hizmet yapanlara da erteleme ve tayin isteme hakkı verilsin.

Avatar
Mehmet 4 yıl önce

Sadece 2 gün farkıyla zorunlu hizmetim 1 yıl daha uzayacak. Askerlik yapanların çoğunda bu durum var. Askere gittik geldik, askerde geçen süre zorunlu hizmetimizi ileri attığı için zorunlu hizmetimiz 1 yıl daha uzadı. Askerlik yaptık diye sonuç bu şekilde olmamalıydı.

Avatar
Özlem 4 yıl önce

Boşandıktan sonra zorunlu hizmet yükümlüsü oldum. Ortaokul çağındaki kızım ilçede kalırken, anasınıfına giden oğlumla hergün 25 km mesafedeki köy okuluna gidiyoruz. Bir kadın olarak maddi manevi zorluklar yaşıyoruz. Binlerce meslektaşımın da benzer durumlar yaşadığını belirterek, yıllardır, 10 yılda bir gelen zorunlu hizmet affının, bu yıl da gelmesini istiyoruz.

Avatar
Meryem 4 yıl önce

9 yıllık öğretmenim bunun ilk 5 buçuk yılı zorunlu iki ilde geçti ki ilk 3 yılı Tunceliydi. 5 buçuk yıl sonrası evlendim ve eş durumundan tayin istedim. Şimdi bu büyük sorunlu evliligimi psikiyatrin verdiği kutu kutu haplarla katlanır hale getirmeye çalışıyorum. Boşanmak istiyorum ama bosandigim anda zorunlu hizmet alanına gidicem ve 3 yıl kipirdayamayacam yerimden. Getirin artık şu affı bu lanet şehirden de bu lanet evlilikten de kurtulmak istiyorum. Bide zor şartlarda boşanma psikolojisi ile çalışmaya başlamak istemiyorum ilk atama gibi. Nerdeyse 6 yıl yaptım doğunun Allah'ını gördüm daha napiym yaw. Getirin şu lanet muafiyeti artık yetti canima