Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler Nitelikli Personel uzman yardımcısı MTSKS 2018-4

Öğretmenleri İlgilendiren Kanun Teklifi (19 Kasım 2020)

Resmi kurumlarda 942.936 öğretmen görev yapmaktadır. Geleceğimizi emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz hem çalışırken hem de emekliliklerinde zor ekonomik koşullarda yaşamaktadırlar. Öğretmenlerimizin için yaşadıkları ekonomik koşullar gittikçe ağırlaşmaktadır. Bir yandan çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamaya çalışırken, diğer yandan kendi ailesi ve çocuklarının geçimlerini sağlamak için hayat mücadelesi vermektedirler. Bu durum ülkemizin geleceği açısından önemli bir alan olan öğretmenlik mesleğine talebin azalmasına neden olmaktadır.

Öğretmenlerimizin mali sorunlarının kısmen de olsa giderilebilmesi ve öğretmenlik mesleğinin daha cazip hale getirilmesi için mali durumlarının hem çalışırken hem de emekliliklerinde iyileştirilmesi toplumsal sorumluluğumuzun bir gereğidir.

Yukarıda ifade edilen yaklaşım doğrultusunda Kanun teklifimizle; asıl yararı emekli aylıklarındaki artışla görülecek şekilde ek göstergelerinin artırılması, öğretmenlerimize makam tazminatı ödenmesi, öğretmenlerimiz eğitim öğretim tazminatlarının arttırılması suretiyle mali durumlarının iyileştirilerek amaçlanmaktadır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Madde ile eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerimizin derecelerine göre ek göstergeleri arttırılmalıdır.

MADDE 2- Öğretmenlerimize 2000 gösterge üzerinden makam tazminatı ödemesi getirilmektedir.

MADDE 3- Madde ile eğitim ve öğretim hizmetlerinde görev yapan öğretmenlerimizin 657 Sayılı Kanun'daki eğitim öğretim tazminatı oranlarında artış sağlanmaktadır.

MADDE 4- Yürürlük maddesidir.

MADDE 5- Yürütme maddesidir.

Kanun teklifi için https://www2.tbmm.gov.tr/d27/2/2-3208.pdf linkini tıklayabilirsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.