Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Öğretmenlerimizin Yüzde 75'i Son 19 Yılda Alındı

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Bu ülkenin evlatlarının, siz değerli ailelerin yavrularının eğitimin tüm kademelerine ücretsiz bir şekilde erişebilmesi için Çorum'a, Amasya'ya, Cizre'ye, Silopi'ye hiçbir bölge ayrımı yapılmadan devasa yatırımlar yapıldı.

Bugün eğitim sistemimizde 18,9 milyon yavrumuz ücretsiz eğitim almaktadır. Aynı zamanda 1,2 milyon öğretmenimiz eğitim sisteminde yer almaktadır. Şu anda eğitim siteminde yer alan öğretmenlerimizin yüzde 75'i son 19 yılda alındı.

Başörtülü kızlarımız, kadınlarımız eğitime erişemiyordu, başörtüsü yasağı bu dönemde kaldırıldı. Bugün kadına şiddetten konuşanlar, o gün kadına şiddetten konuşmuyorlardı. Başörtülü kadınlarımız yurt dışı eğitimine gittiği zaman, bugün beyin göçünden konuşanlar, o gün beyin göçü hakkında konuşmuyorlardı. Çocukların eğitime erişimleri hiç kimsenin umurunda değildi. Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderin himayesinde Türkiye'nin her noktası, eğitim kurumlarına kavuşturuldu. Bugün de inşallah Sayın Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde bu eğitim kurumlarının açılışını yapacağız. Hayırlara vesile olmasını diliyorum.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye'nin evlatlarının, eğitimin tüm kademelerine ücretsiz ulaşabildiğini; Türkiye'de 2000'li yıllarda 300 bin seviyesindeki derslik sayısının bugün 857 bine ulaştığını belirtti.

Anahtar Kelimeler:
öğretmenMahmut Özer
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.