Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Fatma AFYONCU Milli Eğitim Bakanlığı Murat Kurum psikolog ataması

Öğretmenlerin Aile Bütünlüğü Talepleri Karşılanmalıdır

Millî Eğitim Bakanlığı’ndaki öğretmen alımının öğretmenlerin hareket etme kabiliyetini azalttığını belirten Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bakanlık hiçbir boşluk üretmeyecek şekilde adalet ve hakkaniyete dayalı bir sistem getirmelidir. Planlama yapmalıdır. Sistemi oturtmak gerekiyor. Aileler bir araya gelmek istiyor. Tayinini yıllarca bekliyor. Eğitim çalışanlarının en önemli önceliği aile bütünlüğünün sağlanmasıdır. Bu talebi de bakanlığa ilettik” dedi.

Salgın sürecinden kaynaklı bir mağduriyet bulunduğunu söyleyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Bakanlık mazeretleri dikkate alıyoruz, diyor. Pandemi sürecinden kaynaklı oluşan bir mağduriyet var. O yüzden ‘bu konuda genel iptal yapılabilir mi’ gibi sorular var. Aslında bu bakanlığın planlamasına bağlıdır. Bakanlığın bir sistem tasarımı yapmamasından kaynaklanmaktadır.  Biz bakanlığa bu konuda bir sistem önerisi sunduk” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de eğitim çalışanlarına haksızlık yapıldığının altını çizerek, “Ücretli öğretmenler var. Bunlar asgari ücretin altında bile ücret alamamaktadır. Halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticilerimiz var, sadece girdiği dersin ücretini alan. Onun için biz ucuz işçilikten kaçınılmalıdır, diyoruz; sözleşmeli istihdam türüne şiddetle karşı çıkıyoruz. Kadrolu istihdam esas alınmalıdır” dedi.

Atanan öğretmenlerin bir an önce göreve başlatılması için takvimin hızlı bir şekilde işletilmesi gerektiğini kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “18 Mart’ta atanan öğretmenlerimizin yaşadıklarını kamuoyu da yakından

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.