Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU öğretmen Maden Çalışanları Murat Kurum

Öğretmenlerin Artırılmış Ek Hizmet Puanı (8 Aralık 2021)

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''17 Nisan 2015 tarih ve 29329 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 40. madde (6) fıkrasında; ''(6) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü yerine getirmek üzere zorunlu hizmet alanlarına atanıp zorunlu hizmet alanlarında fiilen görev yapmakta olan öğretmenlerden bu Yönetmelikte zorunlu hizmet alanları için öngörülen azami çalışma sürelerinin üzerine görev yapanların hizmet puanları, görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınarak azami çalışma sürelerinin üzerinde geçen ilk yıl için %25, ikinci yıl için %50, üçüncü yıl ve sonraki yıllar için %100 artırılarak belirlenir.'' düzenlemesi yer almış olup, artırılmış hizmet puanından yararlanma şartları, aynı durumda bulunan öğretmenler arasında özellikle 2010 yıına ilişkin zorunlu hizmet muafiyetine tabi olan öğretmenler bakımından eşitsizliğe neden olmaktaydı. Sonrasında söze konu düzenleme Sendikamızca yapılan çağrılar da dikkate alınarak, Bakanlığınızca 19 Haziran 2020 tarihli düzenleme ile;

(6) (Değişik:RG-19/6/2020-31160) Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenlerden zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yapmaya devam edenler ve zorunlu çalışma öngörülmeyen eğitim kurumlarında görev yaptıktan sonra çeşitli nedenlerle zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarına atananların hizmet puanları, zorunlu çalışma öngörülen eğitim kurumlarında görev yaptıkları süreyle sınırlı olmak ve görev yapmakta oldukları hizmet alanı için öngörülen puan dikkate alınmak suretiyle her yıl için %50 artırılarak belirlenir.'' şeklinde belirlenerek kısmen mağduriyetlerin giderilmesi yönünde bir adım atılmıştır. Ancak geçmişe yönelik yani 17 Nisan 2015 tarihli düzenleme tarihinden sonraki dönem bakımından ise (2015-2020 arası) artırılmış hizmet puanları bakımından oluşan mağduriyet ise halihazırda devam etmektedir. Bu dönemler bakımından verilmesi gereken artırılmış hizmet puanları verilmediği için başvurulan yargısal süreçlerde; İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 7. İdare Dava Dairesi 17 Kasım 2021 tarih 2019/1003E. 2020/249K sayılı kararı ayrıca İzmir Bölge İdare Mahkemesi 1. İdari Dava Dairesinin 29 Aralık 2020 tarih 2019/1003E. 2020/249K sayılı kesin nitelikteki kararları ile bu ara dönem bakımından da artırılmış hizmet puanlarının verilmesi gerektiği yönünde kararları söz konusudur.

Netice olarak ifade edildiği şekilde ortaya çıkacak binlerce idari dava bakımından, yargının iş gücünün artırılmaması, kamu zararı oluşmaması, olası gelişmelerde kaos oluşmaması ve mağdur öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi adına; 17.04.2015 tarihi sonrasındaki döneme ilişkin olarak Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği 40. madde (6) fıkrası kapsamındaki artırılmış hizmet puanından faydalandırılmayan zorunlu hizmet alanında çalışmış tüm öğretmenlerin bu mağduriyetlerinin giderilmesi hususunda gereğini talep ederiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.