Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları öğretmen Fatma AFYONCU Murat Kurum

Öğretmenlerin Haftada Bir Gün Okula Gitmesine İlişkin Önemli Talep

Genel Başkan Talip Geylan ve Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Dolğun imzalı resmi yazıda ''Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Kasım tarihinden itibaren Bakanlığımıza bağlı tüm okul ve kurumlarda yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitime geçilmiştir. Bakanlığımızca valiliklere gönderilen yazılarda ise öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmeleri ve okuldaki iş ve işlemlerini yerine getirmeleri istenmiştir. Ancak, Koronavirüs salgınının artış gösterdiği bu günlerde öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmesinde eğitim öğretim faaliyetleri açısından bir yarar bulunmamaktadır.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada salgınla mücadelede en önemli etkenin insan hareketliliğinin azaltılması olduğunu, bu minvalde hafta içi akşamları ve hafta sonları tam gün sokağa çıkma kısıtlamasının getirildiğini bildirmiştir. Açıklamanın devamında taziye ve düğün gibi etkinliklerin sınırlandırıldığını, hatt aile ziyaretlerinin bile bu süreçte mümkün mertebe ertelenmesi gerektiğini belirtmiştir. Bütün bu açıklamalar gösteriyor ki, toplum sağlığı için tehlike en üst düzeydedir.

Bakanlığımıza bağlı görev yapmakta olan öğretmenlerden de bu hastalığa yakalananların olduğu haberini her geçen gün üzülerek öğrenmekteyiz. Öğretmenler bu süreçte Bakanlığımızın talimatlarına uyarak uzaktan eğitim faaliyetlerini yerine getirerek büyük bir fedakarlık göstermektedir. Öğretmenlerimiz ve okul yöneticilerimiz okuldan yapmaları gereken toplantı ve diğer planları da uzaktan da yerine getirebileceklerdir. Bu durumda salgınla mücadelenin gerektirdiği tedbirlere uyum sağlamak adına insan hareketliliğini en aza indirmek için öğretmenlerin haftada bir gün okula gitmesi uygulamasına yüz yüze eğitime tekrardan başlanacağı güne kadar ertelenmesi daha uygun olacaktır.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.