Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programının Ayrıntılarına İlişkin Soru Önergesi (30 Haziran 2021)

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu'nun 1 Ocak 2021 tarih ve 12 sayılı kararı ile Pedagojik Sormasyon Sertifika Eğitimi Programı kaldırılmıştır. Kaldırılan program yerine Yükseköğretim Kurulu'nun 26 Nisan 2021 tarih ve 35012 sayılı yazısı ile sertifikaya dayalı pedagojik formasyon eğitimi, ''Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Prograı'' şekline dönüştürülmüştür. Fakat dönüştürülen programın üniversitelerde nasıl ve ne şekilde açılacağı, hangi derslerden oluşacağı, bu programdan kimlerin yararlanabileceğine ilişkin yasal altyapının hazırlanan süreci aradan geçen sürede tamamlanmamıştır. Resmi düzenlemeler gecikmeye devam ettiği sürece, üniversiteler 2021-2022 akademik yılında Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans programını açamayacak ve öğrenciler mağdur edilecektir. Bu nedenle yaşanan tüm belirsizliklere son verilerek bir an önce yasal düzenlemenin yapılması ve programın kamuoyuna duyurulması beklenmektedir.

1- Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programının hangi kriterlerle, nasıl ve ne şekilde açılacağı, hangi derslerden oluşacağı, bu programdan kimlerin yararlanabileceğine ilişkin yasal düzenleme kamuoyuna ne zaman duyurulacak?

2- Söz konusu program ile ilgili belirsizliklerin yaşanmasının ve yasal düzenlemenin açıklanmamasının gerekçesi veya nedenleri nedir?

3- Üniversiteler 2021-2022 akademik yılında programa katılmayı bekleyen öğrencilerin mağdur edilmemesi için Öğretmenlik Meslek Bilgisi Tezsiz Yüksek Lisans Programını açabilecek midir?

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.