Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Artık Somut Adımlar Atılmalıdır

Yapılan açıklamada "Resmî veya özel öğretim kurumu ayrımı yapmaksızın bütün öğretmenleri kapsayacak,öğretmenlik mesleğinin bütün boyutlarını ele alacak Öğretmenlik Meslek Kanunu konusunda ortaya konan irade, somut bir netice doğurmamıştır. Oysa öğretmenlik mesleğinin bütün veçhelerini kapsayan sistematik bir düzenleme olmaksızın, çok parçalı yapı altında mesleğin statüsünün artırılarak niteliklerinin geliştirilmesinin sağlanmasının mümkün olmadığı, meslek mensuplarının mesleği ifa süreçlerinin sürdürülebilir olmadığı görülmektedir. Öğretmenliğin profesyonel bir meslek olarak değerlendirilmesi ve mesleki standartlara kavuşması isteniyorsa, öğretmene destek niteliğinde,mesleki gelişimini ve özerkliğini sağlayacak bir meslek kanunu ivedilikle çıkarılmalıdır." denildi.

Partisinin 98'inci kuruluş yıl dönümünde Parti Meclis Toplantısı'na katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, öğretmenlik meslek kanunu konusunda önemli açıklamalar yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Eğitim şurasının en kısa zamanda toplanması gerektiğini söyleyen Genel Başkan Kılıçdaroğlu, "Eğitim bilim kurulunun oluşturulması gerekiyor. Eğitime bilimsel gözle bakmak lazım. Ön yargı ile bakılmaz eğitime. Kendi partime militan yetiştireyim diye eğitim olmaz. Eğitimin sorgulayıcı olması eğitim budur. Öğretmenler meslek kanunun mutlaka çıkması lazım. Öğretmeni toplumun en saygın kişisi yapacağım. Hakimler ve savcılar için ayrı kanun var, öğretmenler için neden yok? Benim evladımı yetiştiriyorsa, Türkiye'nin geleceğini belirliyorsa, çağdaş uygarlığa ulaşmamız için her türlü fedakarlığı yapıyorsa, o öğretmenin toplumda farklı bir konuma getirilmesi lazım" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.