Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Öğretmenlik Meslek Kanunu İçin Ortak Eylem Çağrısı

Genel Başkan Kadem Özbay imzalı resmi yazıda ''Öğretmenlere toplumda hak ettikleri saygı ve değeri kazandıracak, ekonomik ve sosyal haklarını düzenleyecek, yetiştirilme ve çalışma şartlarını belirleyecek bir ''Öğretmenlik Meslek Kanunu''na ihtiyaç olduğu muhakkaktır. Hiç kuşkusuz bu kanun hazırlanırken eğitim hizmet kolunun içinde yer alan tüm emekçilerin haklarının yeniden düzenlenmesi gerekliliği de ortadadır.

Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat yapısı ve eğitim sistemimizi düzenleyen kanunlar ve kanun hükmünde kararnamelerle, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve bir dizi yönetmelik ve genelgelerdeki mevzuat karmaşasının da sonlandırılması adına bir ''Öğretmenlik Meslek Kanunu''na ihtiyaç vardır.

Ülkemizde eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesine paralel olarak toplu görüşme ve toplu sözleşme süreçlerinde elde ettikleri hakların ne yazık ki yeterli düzeyde olmaması nedeniyle başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim emekçilerinin ''Öğretmenlik Meslek Kanunu''nun çıkarılmasına yönelik taleplerinde son zamanlarda ciddi olarak artış olduğu görülmektedir.

Türkiye'nin 5 Ekim 1966 tarihinde ILO-UNESCO ortak belgesi olan ''Öğretmen Statüsüne İlişkin Tavsiye Kararları''nı yerine getirme noktasında yeterli çalışmaların yapılmamış olması da öğretmenlerin durumlarını iyileştirecek yasal değişikliklere ihtiyaç olduğu düşüncesini güçlendirmiş bulunmaktadır.

Yukarıda ifade ettiğimiz gerekçeler doğrultusunda, oluşan ihtiyaca istinaden siyasi partilerimiz de zaman zaman seçim bildirgelerinde ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu gündeme getirmiş olsalar da kanun taslağı Meclis gündemine taşınmamıştır.

RESMİ YAZI

Anahtar Kelimeler:
Öğretmenlik Meslek Kanunu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.