Öne Çıkanlar Maden Çalışanları Milli Eğitim Bakanlığı Fatma AFYONCU Murat Kurum psikolog ataması

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Alan Değişikliği Açıklaması

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun hazırlıklarının tamamlandığını açıklaması hakkında konuştu ve “O halde görüşmelerin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde TBMM’de başlatılması gerekir” dedi. Geylan, “Öğretmenlerimizin en büyük beklentisi Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun bir an önce çıkarılmasıdır. Bilindiği gibi 22 Ekim 2018’de kamuoyuna duyurulan kanunun 2019 yılına kadar hayata geçirileceği söylendi. Türk Eğitim-Sen olarak yıllardır bu konuyu dile getiriyoruz. Gerek basın açıklamalarımız, gerekse afişlerimiz ve sosyal medya üzerinden gündeme getiriyoruz. Artık bu iş bitsin. Öğretmenler Günü’nde somut adımlar atılsın. Artık ‘cek-cak’lı’ ifadeler istemiyoruz. Madem hazırlıklar tamamlandı, o halde görüşmeler TBMM’de başlatılsın.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan tavsiye kararında öğretmenlere bir maaş verilmesi kararı alınmıştı. Aradan kaç yıl geçti? Milli Eğitim Bakanı Sayın Mahmut Özer’e 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan kararı uygulayın. Bu yıldan başlayarak bütün eğitim çalışanlarına her öğretmenler gününde bir maaş ikramiye verilsin. Bir diğer talebimiz de pandemi döneminde üstün gayret ortaya koyan öğretmenlerimize teşekkürümüzü Başarı  belgesi ile somut bir şekilde ortaya konulmasıdır.” dedi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, “Alan değişikliği takvimi çok gecikti. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda neyi bekliyor? Türk Eğitim-Sen olarak yazılı başvurumuzu yaptık. Artık alan değişikliği konusu bir periyoda bağlanmalı ve her sene bu konu tartışma konusu olmamalıdır.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.