Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Ek Ders Ücreti Açıklaması

"Her şeyden tasarruf edebilirsiniz ama eğitimden asla!" diyen Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, öğretmenlerin 657 Sayılı DMK'dan kaynaklanan haklarının baki kalması kaydıyla Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun çıkarılması gerektiğini bildirerek, mutlaka ilave bütçe ayrılmasını talep etti.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, pandemi döneminde  'ders şartı' olmaksızın öğretmenlerin ek derslerinin ödenmesini de istedi. 

Göreve yeni başlayan bir öğretmenin 4 bin 129 TL, 25 yıllık bir öğretmenin maaşı 5 bin 38 TL aldığına dikkat çeken Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, bu rakamların  yoksulluk sınırının altında kaldığını söyledi. 

Ek ders ücretlerinin öğretmenlerin temel giderlerini karşılaması noktasında önemli bir kalem olduğunu ifade eden Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Bakanlık bütçesine ilave bir yük getirmeyeceksiniz. Zaten haftalık ders çizelgeleri üzerinden belirlenmiş ve mevcut bütçeniz içerisinde ödenmesi planlanmış olan ek ders ücretleri öğretmenlere eksiksiz ödenmelidir." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.