Öne Çıkanlar Kamu Birliği Konfederasyonu Kurum Takip Sistemi Veri Girişi yüz tanıma sistemi Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında (15 Aralık 2020) Yüz Yüze Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda ‘’Covid-19 salgının etkilerinin azaltılması ve halk sağlının korunması kapsamında alınan tedbirler, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda 14 Aralık 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısında yeniden değerlendirilmiş ve ana sınıflan hariç kamuya ait okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği karan alınmıştır. Bu karar doğrultusunda; Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitim gerçekleştirilebilecektir.

Velilerin talebine bağlı olarak ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinin karan doğrultusunda resmi anaokulları, özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarında yüz yüze eğitime geçilebilecektir.

Resmi okullardaki yüz yüze eğitimler Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 8 Ekim 2020 tarih ve 14430520 sayılı yazısı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 21 Ekim 2020 tarih ve 15283407 sayılı yazısı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün 20 Kasım 2020 tarih ve 16988740 sayılı yazısı ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 9 Ekim 2020 tarih ve 14484931 sayılı yazısında açıklanan esaslar doğrultusunda gerçekleştirilecektir.

Yüz yüze eğitime geçecek olan resmi anaokulları, özel eğitim anaokulları ve uygulama sınıflarının ilgili il/ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenerek okul öncesi eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için gerekli tüm tedbirlerin zamanında alınması hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.