Öne Çıkanlar MEB Milli Eğitim Bakanlığı EYT memurlar Mahmut Özer

Okul Öncesi, Haftada Bir Gün Okul ve Uzaktan Eğitim İle İlgili MEB'e Yazı

Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici ve Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Muhammet Ali Gezici imzalı resmi yazıda "bilindiği üzere; dünyayı etkileyen korona virüsten dolayı ülkemizde de hasta sayısı artmış ve sonuçlarından korunmak için okullar yüz yüze eğitime ara verilmiştir. Şu anki duruma göre 23 Kasım-4 Ocak arası öğrenciler uzaktan eğitim yoluyla eğitime devam edeceklerdir. Ancak uzaktan eğitim süreci ile ilgili olarak sendikamızın tespit ettiği aşağıdaki soru işaretleri giderilmelidir.

Okul Öncesi öğrenci ve öğretmenlerinin salgın sürecinde riske edilerek yüz yüze eğitime devam etmeleri yeniden düzenlenmeli ve bu yanlıştan dönülmelidir.

Öğretmenlerin haftada bir gün okula gitme zorunluluğu kaldırılmalıdır. Öğretmenler zümre istişaresini uzaktan iletişim yoluyla da yapabilecektir.

Uzaktan eğitime erişim sorunu olan öğrenci ve öğretmenlere tablet, KDV indirimi, kotasız internet v.b. destek sağlanmalıdır.

İnternet erişimi olmadığı için EBA destek noktasından faydalanmak isteyen öğrenciler sokağa çıkma yasağı olduğu için bu noktalardan faydalanamayacaklardır. Bu çocuklarımızın internete erişimi sağlanmalıdır.

EBA üzerinden bazı dersler tanımlanamamaktadır. Örneğin Serbest Etkinlikler. TTK çizelgesine göre öğretmen ilkokullarda öğretmen 30 saat ders tanımlamalı ve yapmalı denilirken, tanımlanamayan ders sorunu varken bu mümkün değildir. Bu sorun düzeltilmelidir.

Uzaktan Eğitim sürecinin en önemli aktörü, yönlendiricisi, sistemin yürütücüsü öğretmendir. Yukarıda ortaya koyduğumuz sorunların acilen düzeltilmesi ve tarafımıza bilgi verilmesi hususunda; gereğini arz ederiz." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.