Öne Çıkanlar Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun Nitelikli Personel A101 26 Ocak 2024 Aktüel Ürünler 2024 Yılı Nisan Ayı Yay Burcu Aşk Yorumu öğretmen

Okul Öncesi Yaz Eğitimleri (21 Nisan 2022)

Tenel Eğitim Genel Müdürü Bakan a. Tuncay Morkoç imzalı resmi yazıda ''26 Temmuz 2014 tarihli ve 290742 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 82'nci maddesinin birinci fıkrasında yer alan ''okul öncesi eğitim çağ nüfusu az olduğu için şube açılamayan yerleşim yerleri ile çağ nüfusunun yoğun, fiziki şartların yetersiz olduğu yerleşim yerlerindeki çocukların okul öncesi eğitime erişimini sağlamak için; gezici öğretmen sınıfı, gezici sınıf, taşıma merkezi ana sınıfı, yaz eğitimi ve benzeri esnek saat ve zamanlı eğitime erişim modelleri uygulanabilir, gezici öğretmen görevlendirilebilir. Yaz aylarında yapılan eğitime bir sonraki eğitim öğretim yılında ilkokula başlayacak çocuklar öncelikli olmak üzere okul öncesi eğitimden yararlanamamış çocuklar kaydedilir.'' ifadesi gereği ihtiyaç olması halinde okul öncesi eğitim kurumlarında yaz aylarında da eğitim yapılmaktadır. Yaz okulları; anaokulları, ana sınıfları ve uygulama sınıflarında açılabileceği gibi bünyesinde ana sınıfı bulunmayan herhangi bir okul bünyesinde de açılabilir.

2021-2022 eğitim öğretim yılında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ortak finansmanı ile uygulamaya konulan TREESP.2.ECE/P-04 Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Artırılması Projesi kapsamında okul öncesi eğitimde yaz eğitimi gerçekleştirecek okullara kırtasiye seti desteği sağlanacaktır.

Bu kapsamda yaz okulları için gerekli planlamaların ve satın alımların yapılabilmesi amacıyla yaz okulu açabilecek okullar ve bu okullara devam edecek tahmini çocuk sayılarına ihtiyaç duyulmuş olup MEBBİS Veri Toplama Modülünde ''Okul Öncesinde Yaz Eğitimi'' adında bir form oluşturulmuştur.

İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yaz okulu açılmasına ihtiyaç duyulan yerleşim yerlerine gerekli önceliğin verilmesi ve söz konusu formun, yaz okulu açabilecek her derece ve türdeki okul müdürlükleri tarafından 13 Mayıs 2022 tarihine kadar doldurulması hususunda gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.