Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Okullara Acilen Bütçe Gönderilmelidir

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Okul aile birlikleri üzerinden yürütülüyordu okulların ihtiyaçlarının karşılanması. Şu anda okul aile birliklerinin bütçeleri boş. Ancak okullarda hijyenin sağlanmasına yönelik talimatlar ve yazılar geliyor. O yüzden okul yöneticilerinin stresi son derece anlaşılmalı, bir an önce de gereği yapılmalıdır. Bu anlamda bütçe göndermediğiniz yere soruşturma için müfettiş gönderirseniz bizler de sesimizi yükseltiriz. Okullarda çok yoğun bir personel ihtiyacı da olacak bu süreçte. İş-Kur’dan yeterli miktarda yardımcı personel alınmadığında da bu, yöneticilerin sırtında ciddi bir yük.  O yüzden bakanlığın vakit geçirmeden okullara bütçe göndermesi gerekiyor.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye’de eğitim çalışanlarına haksızlık yapıldığının altını çizerek, “Ücretli öğretmenler var. Bunlar asgari ücretin altında bile ücret alamamaktadır. Halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticilerimiz var, sadece girdiği dersin ücretini alan. Onun için biz ucuz işçilikten kaçınılmalıdır, diyoruz; sözleşmeli istihdam türüne şiddetle karşı çıkıyoruz. Kadrolu istihdam esas alınmalıdır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.