Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Maden Çalışanları Fatma AFYONCU öğretmen Murat Kurum

Okullarda Bütçe ve Yardımcı Personel İhtiyacı Karşılanmalıdır

Öğrencilerin sağlığının kendileri için çok önemli olduğunu, gereken tedbirler alındıktan sonra yüz yüze eğitime geçilmesinde yana olduklarını ifade eden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, bu süreçte yüz yüze eğitimin sürdürülebilmesi açısından okullara bütçe verilmesinin çok daha önemli hâle geldiğini söyledi. 

Sağlıklı bir eğitim ortamının oluşturulması için okulların yardımcı personel ve bütçe ihtiyacının karşılanması gerektiğini vurgulayan; Bakanlığın, “Okullara resmî yazı yazdık, çerçeveyi çizdik’ demesinin yeterli olmadığını kaydeden Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Çerçevenin içi doldurulmalıdır. Salgın sürecinde herkes rol üstlenmeli, sorumluluk almalıdır. Ferdin sağlığı merkeze alınarak mümkün olan şartlarda eğitim mutlaka yapılmalıdır. Hiç kimse geleceğinden geride kalmamalıdır, hiçbir çocuğumuzun yedeği de yoktur” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, okulların açılması konusunda il pandemi kurullarına yetki verilmesi ve yerel kararların alınması önerisinde bulunarak, salgın sürecinde her şeyi merkezden yönetmenin, bütün kararları merkezden almanın yanlış olduğunu, vaka sayısının az olduğu veya hiç vaka görülmeyen yerlerde okulları kapatmamak gerektiğini kaydetti.

Salgınla mücadele sürecinde eğitimcilerin Vefa Sosyal Destek grupları ve filyasyon ekipleri başta olmak üzere, kamu yararının görüldüğü her alanda ve faaliyette görev aldıklarına dikkat çeken Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, öğretmenlerin söz konusu süreçte fedakârlık gösterdiğini, ancak uzaktan eğitim ve yüz yüze eğitimin beraber yürütülmesinin planlandığı, öğretmene her zamankinden daha fazla görev ve sorumluluk düştüğü önümüzdeki günlerde öğretmenlerin mülki idare amirlerince asli görevleri dışındaki işleri yapmaya zorlanmaması çağrısında bulundu.

Eğitim çalışanlarının beklentilerinin karşılanmasını, acil çözüm bekleyen sorunlarla ilgili adım atılmasını isteyen Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Eğitimcilerin il-ilçe emri beklentileri karşılanmalı, aile birliği sağlanmalı, sağlık mazeretleri dikkate alınarak tedavilerini yaptıracakları imkân sunulmalıdır. İç huzuru olmayan bir insanın iş huzurunun da olmayacağı ve verimli olamayacağı açıktır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, kontenjan nedeniyle yer değişikliği talepleri karşılıksız öğretmenlere ikinci defa iller arası başvuru hakkı verilmesi, yer değişikliği gerçekleşen ancak çeşitli sebeplerle mazeretleri karşılanmayan öğretmenler için ise iptal hakkı verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.