Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Okullarda Nasıl Bir Eğitim Modeli Uygulanacak?

Koronavirüs'e karşı tedbir amaçlı okullarda birtakım önlemler alınacak. Dolayısıyla yeni eğitim öğretim yılında birtakım düzenlemeler olacak. Şu ana kadar 3 adet eğitim modeli olabileceği konuşuldu. Bunlar arasında ''Ters Yüz Sınıf Modeli'' , ''Seyreltme Modeli'' ve ''Uzaktan Eğitim''.

Şartlar elverişli olduğu takdirde 31 Ağustos'ta okulların açılacağını belirterek, yeni eğitim dönemi için çeşitli modeller üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Sabah Gazetesi’nden Burak Çelik’e konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Büyük eğitim ailemizin en büyük isteği, sağlıkla okullarımızı yeniden açmak ama okullarımız açılana kadar da yapacağımız çok şey var. Salgının seyrine göre karma model, seyreltilmiş model dahil her türlü senaryo dahilinde ve rutin açılış prosedürlerine dair tüm hazırlıklarımızı sürdürüyoruz" dedi. Öğrencilerin 31 Ağustos'a kadar yaz tatillerini verimli geçirmelerini isteyen Bakan Selçuk, "Çok yönlü olarak hiçbir grubu kaynaksız bırakmadan tüm çocuklarımıza, öğretmen ve velilerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Güçlüklerle güçlenen eğitim ailemiz, bu süreçte aslında uzaklaştıkça yakınlaştı gerçekten. Yaz tatilini mümkün olduğunca verimli geçirerek ve sağlığımızı önceleyerek okulları birlikte açacağız.

Salgın öncesi süreçte, mevcut uzaktan eğitim altyapımızı "Eğitimde Fırsat Adaleti" anlayışı çerçevesinde güçlendirip yapay zeka sistemleriyle öğrencilerimizle etkileşim kurabilecek, hatta rehberlik edecek düzeyde yeniden yapılandırmıştık. Pek çok ülkenin henüz uzaktan eğitimin gerekliliğini tartıştığı bir süreçte, bir hafta gibi rekor bir süre içinde kurduğumuz üç ulusal televizyon kanalının yanı sıra Eğitim Bilişim Ağı (EBA) portalımızla milyonlarca öğrencimizin evine ulaştık. Salgın sürecinde, 23 Mart'ta hızla devreye aldığımız uzaktan eğitimi; öğretmenlerimizin, velilerimizin ve elbette çocuklarımızın desteğiyle her gün biraz daha deneyim kazanarak 19 Haziran'da tamamladık. Böylece uzaktan eğitimde dünyaya model olduk" ifadelerini kullandı.

Yeni eğitim dönemi için ders kitaplarını dağıtmaya başladıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bu yıl, kitaplarımızı ilk kez hazirandan itibaren dağıtmaya başladık. 2020-2021 eğitim öğretim yılında, öğrencilerimize ücretsiz dağıtacağımız kitaplar il ve ilçelere ulaştırıldı. Yaklaşık 147 milyon ders kitabı, okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde 18 milyonu bulan öğrencimizin sırasına yerleştirilecek" dedi.

TERS YÜZ SINIF MODELİ NEDİR?

Ters yüz sınıf modelinde eğitimin bir kısmı yüz yüze bir kısmı uzaktan yapılacak.

SEYRELTME SINIF NEDİR?

Seyreltme Sınıf modelinde öğrenciler kendi okullarında ikili eğitime geçecek, sınıfların mevcudu yarıya düşürülecek.

UZAKTAN EĞİTİM NEDİR?

Okulların hiç açılmaması veya açıldıktan sonra tekrar ara verilmesi ihtimaline karşı tam zamanlı uzaktan eğitim planı çalışılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.