Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Okullarda Yüz Yüze Eğitim Kesintisiz Devam Ediyor

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Nasıl birinci dönemde yüz yüze kesintisiz şekilde eğitime devam ettiysek aynı kararlılıkla inşallah bu dönemde yolumuza devam edeceğiz. Yaklaşık 850 bin dersliğin olduğu eğitim sistemi. Bugün itibarıyla 850 bin derslikten sadece 50'sinde vaka veya yakın temas nedeniyle yüz yüze eğitime ara verildi. Şu an itibarıyla Omicron varyantının yaygınlığı çok yüksek olmasına rağmen okullarımıza yansıması son derece düşük. Kapalı olan sınıfların oranı yüzde 1'in çok çok altında. İnşallah maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat ederek okullarımızda yüz yüze eğitimi devam ettireceğiz. Bizim için çocuklarımızın sağlığı çok önemli. Bu önlemler, çok önemli. Bu önlemlere okul dışı ortamlarda da riayet etmek çok önemli. Çünkü toplumda tüm sosyalleşme mekânları birbirini etkiliyor. Doğal olarak okulları da etkiliyor. Onun için velilerimizden ve toplumumuzdan istirhamımız, okulların yüz yüze eğitime açık kalması için sağlık kurallarına uymaları. İnşallah bu süreç birinci dönemde olduğu gibi devam edecek.

Bugünkü değerlendirmemizde 20 yeni okul yatırımını da bu 700 milyon liralık yatırımın içerisine dâhil ettik. Bunların içerisinde Karatay'dan Meram'a ve diğer tüm ilçelere, özellikle ilkokul ve ortaokul seviyesindeki ikili eğitimlerin ortamdan kaldırılması ve anaokulu ihtiyacının karşılanması bağlamında tüm taleplere olumlu şekilde yaklaştık. Yaklaşık 500 milyon liralık 20 okul yatırımını da Konya'mıza kazandırmış olduk. İlave olarak okullarımızdaki güçlendirmeyle ilgili yaklaşık 100 milyon liralık talebi de olumlu olarak değerlendirdik. Onların da güçlendirmelerini Millî Eğitim Bakanlığı Yatırım Planı içerisine koyduk. Hem mevcut yatırımlar hem de bugünkü ilave verdiğimiz yatırımlarla Konya'mıza 2022 yılındaki eğitim öğretim yatırımlarının toplam bütçesi 1,3 milyar liraya çıktı.

Şu anda 225 bilim ve sanat merkezi var. İnşallah 2022 yılında bunları 350'ye çıkartmak istiyoruz. Yani mümkün olduğu kadar bu merkezlerin hem illerimizde hem de ilçelerimizde erişilebilirliğini kolaylaştırmak istiyoruz. Vatandaşımızın çocuklarının, BİLSEM için ilçeler arası seyahat yapmasını istemiyoruz. Mümkün olduğu kadar bulundukları yerlerde hizmet almasını istiyoruz. Bu kapsamda Konya'mızda 5 BİLSEM vardı, 5 daha verdik. Yani bugün itibarıyla Beyşehir, Seydişehir, Cihanbeyli, Kulu ve Çumra'ya birer lise kuracağız ve Konya'da BİLSEM'i 10'a çıkartmış olacağız.'' dedi.

Konya Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret eden Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, önemli açıklamalarda bulundu. 

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ''Milli Eğitim Bakanlığı olarak tüm okullarımızdaki yangın söndürmeyle ilgili tüm ihtiyacı Konya'dan, Selçuklu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizden gidermiş olacağız. Mesleki eğitim, son yıllarda hakikaten çok önemli açılımlar yapıyor. Artık mesleki eğitim bir taraftan iş veren iş birliği içinde eğitim kalitesini artırırken diğer taraftan üretim kapasitesini de artırdı. 2018'de mesleki teknik eğitimdeki üretimden elde edilen gelir, 200 milyon lira civarındayken bu rakam, 2021'de 1 milyar 162 milyon liraya çıktı. Yaklaşık 6 katlık bir üretim kapasitesine ulaşıldı. Bu, Millî Eğitim Bakanlığı olarak hizmetlerimizi hızlı bir şekilde aktif hâle getirmemiz açısından büyük kolaylık sağladı. Bugün üretilen yangın söndürme cihazıyla tüm okullarımızın ihtiyaçlarını, bakım ve onarımını çok hızlı bir şekilde ve düşük maliyetle giderebileceğiz.

İki ay gibi bir kısa sürede 16 bin 361 kütüphaneyi okullarımızla buluşturduk. Buradaki en büyük kahramanlığı yine meslek liselerimiz yaptı çünkü tüm yaptığımız yeni kütüphanelerin mobilya ve tefrişatını 81 ildeki mesleki eğitim okullarımız tarafından ürettik. Hızlı bir şekilde okullarımıza kazandırabildik. Günde 272 kütüphane yapıldı ve bu hakikaten rekordur. Diğer taraftan Kovid-19 salgınının başladığı süreçte maskeden dezenfeksiyona tüm ihtiyaçları, daha sonra solunum cihazlarını mesleki teknik eğitim okullarımızda hızlı şekilde karşılayabildik. Türkiye'de, mesleki eğitime minnettarız. Mesleki eğitim, iş gücü piyasamızın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağını yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda ülkemizin kalkınmasında, üretim kapasitesinin artmasında çok büyük hizmet ortaya koyuyor.'' dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.