Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Ölçme Değerlendirme Merkezleri Platformu (29 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Dr. Sadri ŞENSOY imzalı resmi yazıda ''Ölçme Değerlendirme Merkezlerinin (ÖDM) faaliyetlerinin verimliliğini artırmak, soru oluşturma çalışmalarını web ortamına taşımak ve oluşturulan testlerin bir yazılım aracılığı ile okullarımıza gönderilmesini sağlamak amacıyla Genel Müdürlüğümüzce "Ölçme Değerlendirme Merkezleri Platformu" kullanıma açılmıştır.

Kullanıcıların platformdan Ölçme Değerlendirme Merkezleri koordinasyonunda yararlandırılması sağlanacaktır. Bu amaçla Ölçme Değerlendirme Merkezlerinde görevli personele gerekli eğitimler verilmiş ve yazılımın daha geniş bir kitle tarafından kullanılmasını sağlamak üzere planlama yapılmıştır.

Söz konusu platforma ilk etapta ÖDM koordinatörleri ve ÖDM personeli kullanıcı olarak tanımlanmış olup bu platform daha sonra duyurusu yapılacak planlama çerçevesinde ilinizde görevli öğretmenlerin de kullanımına açılacaktır.

Ayrıca Ölçme Değerlendirme Merkezleri Platformu'ndan tüm okulların yararlandırılması amaçlanmaktadır. Okul türlerine göre aşamalı bir şekilde kullanımına açılacak platformun kullanımı ile ilgili okul müdürlüklerinin bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan kılavuz yazımız ekinde gönderilmektedir. Genel Müdürlüğümüzce platform üzerinden iletilecek veya Ölçme Değerlendirme Merkezlerince oluşturulacak öğrenci akademik gelişimini destekleyici dokümanların, okullara ulaştırılması da ölçme değerlendirme merkezlerince sağlanacaktır.

Bu bağlamda öncelikle iliniz ilkokullarının ekte gönderilen kılavuz çerçevesinde sisteme kaydolmalarının sağlanması amacıyla bilgilendirilmeleri hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.