Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Ölçme ve Değerlendirme Uygulamaları (25 Aralık 2020)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda ‘’Eğitim ve öğretim faaliyetlerinin 04-22 Ocak 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim yoluyla devam edeceği ve söz konusu tarihler arasında eğitim kurumlarında sadece ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gerçekleştirileceği, resmi ve özel örgün ilköğretim kurumlarında eğitim. Öğretim, yönetim ve işleyişe ilişkin usul ve esasların Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği çerçevesinde yürütüleceği ve 2020-2021 eğitim ve Öğretim yılının ikinci döneminin 15 Şubat 2021 Pazartesi günü başlayacağı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 18 Aralık 2020 tarihli ve 83203306-10.03-E.18219678 sayılı yazısında belirtilmişti.

Ancak salgının seyrinde yaşanan gelişmeler ve yaşanabilecek Öğrenci ve veli hareketliliği de göz önünde bulundurularak 2020-2021 eğitim ve Öğretim yılı birinci döneminde resmi ve özel tüm ilkokul, ortaokul, imam hatip ortaokulu ve özel eğitim ilkokul ve ortaokullarında yüz yüze sınav yapılmamasına karar verilmiştir.

2020-2021 eğitim ve öğretim yılının birinci dönemine ilişkin resmi ve özel örgün ilköğretim kurumlarında yapılması gereken Ölçme ve değerlendirme uygulamalarına ilişkin işlemler Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nin Ek 2’nci maddesi gereğince aşağıda belirtilen açıklamalar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Bu bağlamda 2020-2021 eğitim ve Öğretim yılının birinci dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla dönem puanı belirlenirken; 1 inci, 2’nci ve 3 üncü sınıflarda dönem sonu işlemleri Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirtildiği şekliyle uygulanmaya devam edecektir. 4 üncü sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil edilecektir.

5’inci, 6’nci, 7’nci ve 8 inci sınıflarda ders etkinliklerine katılım puanları ve varsa proje puanlarının aritmetik ortalaması ile dönem puanı hesaplanacaktır. Ayrıca yapılmış olan sınavlar varsa hesaplamaya dahil edilecektir.

Eğitim ve öğretim faaliyetlerine uzaktan eğitim yoluyla birinci dönemin sona ereceği 22 Ocak 2021 Cuma gününe kadar devam edilecektir.

Yarıyıl tatilinin uygulanacağı 25 Ocak-12 Şubat 2021 tarihleri arasında uzaktan eğitim faaliyetlerine ara verilecektir.

Yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde ölçme ve değerlendirme uygulamalarının gerçekleştirilmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.’’ Denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.