Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Örgün Ortaöğretime Yerleşemeyen Öğrenciler (29 Ağustos 2022)

Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER imzalı resmi yazıda "Temel eğitimden ortaöğretime geçiş; tercih, yerleştirme ve nakil işlemleri Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ve Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu 2022 hükümlerine göre yapılmaktadır. 

Bu süreçte; bir örgün ortaöğretim kurumunda öğrenim görmek üzere tercih hakkını kullanmayan veya tercihte bulunmalarına rağmen herhangi bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrencilerden örgün ortaöğretime devam etmek isteyenlerin başvuruları 9-17 Ağustos 2022 tarihlerinde alınmış ve 19 Ağustos 2022 tarihinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu ekranında görünen boş kontenjanı bulunan ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri yapılmıştır.

Buna rağmen, değişik sebeplere bağlı olarak hâlâ bir ortaöğretim kurumuna yerleşemeyen öğrenciler bulunduğuna dair Bakanlığımıza başvurular gelmektedir. Bundan sonraki süreçte yerleştirme taleplerinin karşılanabilmesi için yerel yerleştirme ile öğrenci alan okulların İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu ekranında görülen, boş kalan kontenjanlarına; kayıt alanı, komşu kayıt alanı, diğer kayıt alanı öncelik sırasına göre her bir kayıt alanına yerleştirmede, kontenjandan fazla başvuru olması durumunda ortaokul başarı puanı (OBP), eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8 inci, 7 nci ve 6 ncı sınıf yılsonu başarı puanı yüksek olana öncelik verilerek, başvuruda bulunanların 14 Ekim 2022 Cuma gününe kadar İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca e-Okula kayıt işlemleri yapılacaktır.

Bu kapsamda; e-Okul yönetim bilgi sistemi "Bakanlık MEM İşlemleri" IOM01001AS6 numaralı "Merkezi Yapılan Sınavlı ve Sınavsız Yerleştirme Sonuçlarına Göre Boş Kontenjanlar" rapor ekranındaki okulların boş kontenjanlarına, "yerleştirilemeyen öğrenci listesi"nde yer alan öğrencilerin velilerine ulaşılarak gerekli bilgilendirmelerin yapılması, başvuruda bulunmalarının sağlanması ve yerleştirme işlemlerinde herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.