Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanlığı Daimi Engelli İşçi akademik yükseltme ve atama ölçütleri Harika Ötesi iki Ayrı Lezzet Doçentlik Belgeleri

Ortamdaki Eşitsizlik Nedeniyle Okul Başarı Puanları da Eşitsizlik Yaratır Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "bu YÖK ve ÖSYM ile ilgili bir konu. Elbette görüş alışverişlerimiz var. Bizim liseli öğrencilerimizin beklentilerini ilgili kurumlarla paylaşıyoruz." dedi.

Ciner Medya Grubu Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın "Uzaktan eğitime geçmiş okulun başarısını kim ne şekilde tayin edecek?" sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Bizim yüzyüze sınav yapma arzumuzun güçlü olması. Hiç sınav yapmayın sadece kanaat notu olsun diye bir yaklaşım var. Biz de birinci ve ikinci döneme birer tane yüzyüze sınav yapıyoruz. Bu sınavlarla ilgili elimizde daha somut, güvenilir veriler olsun istiyoruz. Öğretmenlerimizin de değerlendirmeleri sözkonusu. Çocukların merkezi sınavda aldıkları puanla, okulda aldıkları puanlarda aşırı farklılaşmalar olduğunda soruşturma sözkonusu. Öncelikle velilerimize mesaj vermek isterim. Zaman zaman buluşuyorum. Çok zor zamanlar geçiriyorlar. 24 saat anne babalık yapmak gibi durum söz konusu. Benim istirhamım, akademik başarı elbette önemli ama sosyal duygusal yönleri asla ihmal etmesinler. Biz akademik eksiklikleri giderebiliriz. Bu sene, önümüzdeki iki sene hangi konularla ne tür sorunlarla ilgili olduğunu belirliyoruz. Her bir çocuğun durumunu net olarak biliyoruz. Bu illerimizden gelen verilere dayalı olarak eksiklikleri gideririz, bu bizim sözümüz olsun. Ama sosyal duygusal ihtiyaçlar konusunda evlerde ailelerin birlikteliği, dayanışmaları, bundan 5-10 sene sonra bu dönemi nasıl hatırlıyorlar sorusuna verecekleri cevap çok önemli. Bir sarılma, şefkat dönemi olarak hatırlanmalı bu dönem." şeklinde yanıt verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.