Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Ortaöğretimde Yüz yüze Eğitim Esnek Olmalıdır

Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici ve Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Muhammet Ali Gezici imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere Bakanlığınız tarafından ortaöğretim kurumlarına 08/10/2020 Tarih ve 83203306-10.03-E.14431459 sayılı yazı gönderilmiştir. Yazınıza göre öğle arası uygulanmadan 10’ar dakikalık teneffüs araları ile günde 8 saatlik bir ders maratonu ile öğretmen ve öğrencilerin karşı karşıya kalması istenmiştir.

07/09/2013 Tarih ve 28758 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Milli Eğitim Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nin 9. Maddesine göre öğle arası 45 dakikadan az olamaz, ikili öğretim yapan okullarda bu süre daha kısa belirlenebilir yazmaktadır. Öğle arası verilmeden yapılacak bu sistem, verimi düşürecektir. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci bir takım değişikliklere gitmeyi zorunlu kılsa da, 30 dakika üzerinden 8 saatlik bir ders maratonu öğrenci ve öğretmen için zorlu olacaktır. Ayrıca öğretmenlerin yüz yüze eğitimi verdikten 10 dakika sonra canlı dersleri başlamakta veya canlı derslerden 10 dakika sonra yüz yüze dersleri başlamaktadır. Bu durumda canlı derslere elverişli durumda olmayan kurumlarda öğretmenler bu süre zarfında canlı veya yüz yüze derslerine yetişemeyeceklerdir.

Esnek bir modelin benimsenerek, öğle arası için ara verilmesi ilk atılması gereken adım olacaktır. Yüz yüze dersi olan öğretmenin canlı derse katılması veya canlı dersi olan öğretmenin yüz yüze eğitime katılması için zamanının olması gereklidir. Bu durumda olan öğretmenlerin ders programlarının en az 1 ders boşluk olacak şekilde yeniden düzenlenmesi daha faydalı olacaktır.

Ayrıca tarafımıza ulaşan şikayetlerden anlaşıldığı üzere; ders dağıtımında da sorunlar mevcuttur. Yüz yüze ders olarak zorunlu dersler yerine seçmeli derslerin verilmesi yine verim açısından özellikle üniversite sınavına girecek öğrencilere fayda açısından değerlendirilmesi gereken bir konudur.

Yukarıda yazdığımız konularla ilgili gerekli adımların atılarak sendikamıza bilgi verilmesi hususunda; gereğini arz ederiz.’’ denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.