Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Mülakatın Kaldırılması Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Tamer Karadağlı Adalet Bakanlığı

Özel Barınma Hizmetleri İş ve İşlemlerde Uyulacak Süreler

Genel Müdür Bakan a. Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda "Yeni Tip Koronavirüsle (Covid-19) mücadele tedbirleri doğrultusunda okullardaki yüz yüze eğitime ara verilmesi nedeniyle 5661 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanuna Ek Kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğrenci barınma kurumlarında da zorunlu haller haricinde hizmet verilmemektedir. Alınan bu tedbirler kapsamında kamu kurum ve kuruluşlarında uzaktan / esnek çalışma modeline geçilmiş ayrıca şehirlerarası ulaşım ile yaş ve gün şartlarına bağlı olarak çeşitli sokağa çıkma kısıtlamaları gerçekleştirilmiştir.

Bu gelişmeler ışığında, 5661 Sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtları ve Aşevleri Hakkındaki Kanuna Ek Kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğrenci barınma kurumlarıyla ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesi sürecinde Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde belirlenen sürelerin uygulanmasında bazı gecikmeler ve mağduriyetler yaşanabileceği değerlendirilmektedir. Konuya yönelik daha önce 04/05/2020 tarihli ve 6741914 sayılı yazımızla "Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği"nde belirtilen sürelerde 01/07/2020 tarihine kadar esnek davranılması gerektiği belirtilmişse de pandemi sürecinin etkileri nedeniyle bu sürenin uzatılması gerekliliği hasıl olmuştur.

Bu nedenlerle herhangi bir mağduriyete meydan verilmemesi amacıyla; özel öğrenci barınma kurumlarında görev yapan personelden sözleşmesi sehven uzatılmayanların sözleşmelerinin 31/03/2021 tarihine kadar yenilenmesine imkan sağlanması ayrıca Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin beşinci fıkrası, 46 ncı maddesinin beşinci fıkrası ile 50 nci maddesinin dördüncü fıkrasında belirtilen sürelerde 31/12/2021 tarihine kadar esnek davranılması uygun görülmüştür." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.