Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Özel Eğitim Değerlendirme Kurulu Raporlarının e-Devlet Üzerinden Alınması (4 Ocak 2022)

Genel Müdür Bakan a. Mehmet Nezir GÜL imzalı resmi yazıda ''Özel eğitim ihtiyacı olan bireylerin eğitsel değerlendirme ve tanılama hizmetlerini yürüten rehberlik ve araştırma merkezlerinin kullandığı MEBBİS-RAM Modülünde düzenlemeler yapılarak özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının e-Devlet sisteminde Milli Eğitim Bakanlığı hizmetleri bölümünde sorgulama ve doğrulama yapılmasına yönelik çalışmalar tamamlanmıştır.

Bu kapsamda rehberlik ve araştırma merkezlerince eğitsel değerlendirme ve tanılama sonucunda özel eğitim ihtiyacı olduğu tespit edilen bireylerden; Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında hizmet sunan özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden destek eğitim almasına karar verilenlere düzenlenen özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporları e-Devlet üzerinden bireyin kendisi, velisi ve vasisi tarafından alınabilecektir.

Özel eğitim değerlendirme kurulunca düzenlenen destek eğitim raporlarına e-Devlet üzerinden erişimin sağlanabilmesi için rehberlik ve araştırma merkezlerince aşağıda yer alan hususlara dikkat edilmesi önem arz etmektedir.

-Düzenlenecek olan destek eğitim raporuna e-Devlet üzerinden erişim sağlayacak kişinin (kendisi, velisi veya vasisinin) belirlenmesi ve bu kişilere ait TC Kimlik numaralarının MEBBİS-RAM Modülü RAM09008 ekranında yer alan bölüme işlenmesi gerekmektedir.

-Düzenlenen destek eğitim raporu MEBBİS-RAM Modülünde RAM müdürü onayından sonra bilgileri işlenen kişilerin e-Devlet sistemine yansıyacaktır. Müdür onayı verilirken sisteme girişi yapılan TC Kimlik numaralarının kontrolü sağlanmalı bilgilerin doğru olduğundan emin olunmalıdır.

-Eğitsel değerlendirme ve tanılaması yapılan bireylere ait veriler RAM Modülü Nüfus-Rapor Bilgileri Giriş (RAM09001) ekranına işlenirken sistem tarafından fotoğrafın otomatik olarak gelmediği durumlarda, bireyin fotoğrafının resim ekle bölümünden yüklenmesi gerekmektedir.

-Destek eğitim önerilen bireylere düzenlenen raporun ve eğitim planının bir nüshası çıktı alınarak kurul üyeleri ve kurum müdürü tarafından imzalanmalı ve bireyin dosyasında saklanmalıdır. e-Devlet üzerinden rapora erişemeyen bireylere, talep etmeleri halinde kurul tarafından imzalanan raporun fotokopisi “aslı gibidir” kaşesi yapılarak zihinsel engeli olmayan 18 yaşından büyük bireyin kendisine, bireyin velisine ya da yazılı dilekçe ile yetkilendirdiği kişiye imza karşılığı teslim edilebilir. 

Özel eğitim değerlendirme kurulu raporlarından destek eğitim raporlarının e-Devlet sisteminde teslim sürecine ilişkin iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar doğrultusunda yürütülmesi hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz/rica ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.