Öne Çıkanlar Yenilikçi Araştıran ve Geliştiren Eğitimciler Derneği Özel Eğitim Okulları Haftalık Ders Çizelgeleri Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı İl İçi Mazeret Tayinleri 4B statüsü

Özel Eğitim Öğretmenleri Öğrenci Sosyal ve Kişilik Ek Dersleri (14 Aralık 2021)

Genel Başkan Mehmet Alper Öğretici, Genel Hukuk ve Toplu Sözleşme Sekreteri Muhammet Ali Gezici imzalı resmi yazıda ''Bilindiği üzere 25/08/2021 Tarih ve 31579 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 2022-2023 Yıllarını Kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme ile okul öncesi, ilkokul öğretmenleri ve bölüm, atölye, laboratuar şefliği için, öğrenci sosyal ve kişilik hizmetleri için 2 saat ek ders verilmesi karara bağlanmıştır.

Ancak sendikamıza ulaşan bilgilerden anlaşıldığı üzere, bu ek dersin özel eğitim öğretmenlerine ödenmesi hususunda tereddütler bulunduğu kanaatine varılmıştır. Söz konusu toplu sözleşme maddesinde özel eğitim öğretmeni ibaresinin geçmemiş olması tereddütlerin nedenidir. Özel eğitim öğretmenleri de bu ek dersten faydalanmalıdır. Yasal haklardan anlaşıldığı üzere özel eğitim öğretmenlerinin de sınıf şube öğretmenliği görevinin bulunduğu  anlaşılmaktadır. Konuyla ilgili tereddütlerin giderilmesi amacıyla sendikamıza bilgi verilmesini talep etmekteyiz.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.