Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Özel Eğitim Öğretmenlerinin Öğle Arası ve Teneffüs Düzenlemesi (16 Eylül 2022)

Genel Başkan Oğuz Özat imzalı resmi yazıda ''özel eğitim kurumlarda görev yapan özel eğitim öğretmenlerinin karşı karşıya kaldığı sıkıntılarla ilgili bu kurumlarda çalışan öğretmenlerden ve üyelerimizden çok fazla mesaj ve talep almaktayız. Sendikamıza gelen taleplerde özel eğitim öğretmenlerinin öğle arası ve teneffüs saatlerinde mağduriyetler yaşadıkları iletilmektedir. Bazı kurumlarda yardımcı personel verilmediği, özel eğitim sınıflarında iki öğretmenin görev yaptığı durumlarda okul müdürlerinin bu öğretmenlerin öğle aralarında dönüşümlü yemek yemelerine bile izin vermedikleri, öğretmenlerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için sınıftan çıkamadıkları sendikamıza iletilen sorunların en başında gelmektedir. Çalışma şartlarının iyileştirilmesi gereken bu kurumlarda kurum müdürlerinin özel eğitim öğretmenleri üzerindeki baskısı; çalışma huzurunu bozmakta, görev şevkini kırmaktadır. Özel eğitim öğretmenlerinin çalışma usulleri kurum amirinin keyfiyetine bırakılmamalıdır.

Yukarıda belirtilen gerekçelerle; Bakanlığın, özel eğitim öğretmenlerinin çalışma usul ve esaslarında öğretmenlerin mağduriyetini gidermeye yönelik çalışmalar yapması ve konu ile ilgili 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanuna dayalı olarak tarafımıza bilgi verilmesi hususunda gereğini bilgilerinize arz ederim.'' denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.