Öne Çıkanlar Mahmut Özer Maden Çalışanları Fransızca Öğretmeni psikolog ataması Devredilen Taşınırların Kaydı

Özel Güvenlik Görevlileri İş ve İşlemleri (4 Şubat 2021)

Genel Müdür Bakan a. İsmail ÇOLAK imzalı resmi yazıda "Bakanlığımız taşra teşkilatı birimlerinde koruyucu güvenlik hizmetlerinin yürütülmesi hakkında tereddüte düşüldüğü ifade edilerek görüş talep edilen Adıyaman İl Millî Eğitim Müdürlüğünün 29.01.2021 tarihli ve E-40284408-918.99-19921165 sayılı yazısında kayıtlı yazınız incelenmiştir. 

Sivil savunma uzmanlarının görevleri Sivil Savunma Uzmanlarının İdari Statüleri, Görevleri, Çalışma Usul ve Esasları ile Eğitimleri Hakkında Yönetmelikte kayıtlı Yönetmelik'in 6'ncı maddesinde “Sivil savunma, afet, acil durum, seferberlik ve koruyucu güvenlik hizmetlerinin düzenli ve etkin bir şekilde yürütülmesinden kurumun üst yöneticisi yetkilidir. 

Üst yönetici bu görevleri sivil savunma uzmanları eliyle yerine getirir.” şeklinde ifade edilmektedir. Ayrıca, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 16.02.2015 tarihli ve 4868046911 0.06/ 1 723363 2015/3 sayılı Genelgesinde kayıtlı Genelge'de sivil savunma uzmanlarının koruyucu güvenlik hizmetlerini yürüteceği belirtilmiştir. Buna göre, ''Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi (ÖGNET)'' veri girişlerinin ve bilgilerin güncelliğinin takibi ile ilgili iş ve işlemlerin sivil savunma uzmanları/amirleri tarafından yürütülmesi uygun görülmektedir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.