Öne Çıkanlar Kurum Takip Sistemi Veri Girişi öğretmen Kamu Birliği Konfederasyonu Hazine ve Maliye Bakanlığı engelli

Özel Öğretim Kurumlarında Eğitim ile Sınav Uygulamaları (3 Haziran 2021)

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk imzalı resmi yazıda "Ülkemiz genelinde uygulanan Covid-19 tedbirleri kapsamında, salgının genel seyri ve Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulunun değerlendirmesi neticesinde, 31/05/2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyette bulunan özel öğretim kurumlarında yüz yüze eğitim ve sınavlar aşağıdaki açıklamalar doğrultusunda yapılacaktır.

1-Özel okul öncesi eğitim kurumlarında (özel anaokulu ve özel okullardaki ana sınıfları) yüz yüze eğitim yapılacaktır.

2-Özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumları ile özel gereksinimli öğrencilerimizin devam ettiği özel eğitim okul ve sınıflarında, resmî okullarda uygulanan yüz yüze eğitim ve uzaktan eğitim kurallarına uyulacaktır.

3-Özel okullarda 12 nci sınıf öğrencilerine düzenlenen takviye kurslarında yüz yüze eğitime devam edilecektir.

4-Özel barınma hizmeti veren kurumlar, barınma hizmeti alması gereken öğrencilerin bulunması halinde Sağlık Bakanlığınca hazırlanan "COVID-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi" ve Bakanlığımızın ilgili talimatları doğrultusunda gerekli önlemler alınarak bu öğrencilere barınma hizmeti verecektir.

5-Diğer özel öğretim kurumlarında hafta içi ve cumartesi günleri teorik ve uygulama eğitimlerine yüz yüze eğitim yöntemiyle devam edilecektir

6-Okullar dışındaki diğer özel öğretim kurumlarına devam eden kursiyerlere yönelik hafta sonları düzenlenmesi zorunlu olan direksiyon eğitim sınavları ile diğer teorik ve uygulama sınavları hafta sonu günlerinde yapılmaya devam edilecektir.

7-Özel öğretim kurumlarında yüz yüze eğitimler "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Klavuzu"ndaki koşullar sağlanarak gerçekleştirilecektir.

Konu ile ilgili olarak ilinizdeki özel öğretim kurumları ile özel barınma hizmeti veren kurumların zamanında bilgilendirilmesi ve gerekli tedbirlerin alınması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.