Öne Çıkanlar engelli MEB öğretmen İşveren Vekili okullarda şiddet

Özel Öğretim Kurumlarında Yüz Yüze Eğitim Öğretim Faaliyetleri (3 Mart 2021)

Genel Müdür Bakan a. Muammer Yıldız imzalı resmi yazıda "Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 1 Mart 2021 tarihinde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında kontrollü normalleşme sürecine yönelik kararlar alınarak kamuoyu ile paylaşılmıştır.

Alınan kararlar doğrultusunda Bakanlığımıza bağlı resmi ve özel tüm okullarda yüz yüze eğitim öğretim faaliyetleri ve sınav uygulamalarının hangi usullere göre yapılacağı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü'nün 02.03.2021 tarihli ve 21569445 sayılı yazısı, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün 02.03.2021 tarihli ve 21569445 sayılı yazısı ile tüm il valiliklerimize duyurulmustur. Yeni kararlar çerçevesinde 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren diğer özel öğretim kurumlarına yönelik ayrıca aşağıdaki açıklamalara ihtiyaç duyulmuştur.

a) Özel öğretim kurumları tarafından yapılması planlanan bursluluk ve öğrenci kabul sınavları illerin risk grupları dikkate alarak kısıtlamaların olmadığı gün ve saatlerde yüz yüze.

b) Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde verilen destek eğitimleri tüm illerimizde yüz yüze.

c) Çeşitli kurslar, özel öğretim kursları (sadece 12 ncı sınıflar ve mezunlar), sosyal etkinlik merkezleri, özel hizmet içi eğitim merkezleri özel ulaştırma hizmetleri mesleki eğitim ve geliştirme kursları, uzaktan öğretim yapan kuruluşlar, özel motorlu taşıt sürücüleri kursları, iş makineleri sürücü eğitim kursları, gemi adamı yetiştiren kurslar, pilot yetiştirme kursları ile özel mesleki eğitim merkezleri teorik ve uygulama eğitimleri illerin risk grupları dikkate alınarak kısıtlamaları olmadığı gün ve saatlerde yüz yüze,

ç) Ortaokul ile ortaöğretim kurumu öğrencilerine barınma hizmeti veren yun ve pansiyonlarda barınma hizmeti faaliyetleri yüz yüze eğitime izin verilen illerde, Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kılavuzu ve il/ilçe Hıfzıssıhha kurullarının alacakları kararlara uygun olarak yapılabilecektir. Ayrıca Bakanlığımızca özel öğretim kurumlarına ait modüllerde hafta sonu günleri için getirilen kısıtlamalar tüm iller için kaldırılacak. Ancak her valilik özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri hariç diğer kurumların eğitim verebileceği hafta sonu günlerini illerin risk gruplarına göre belirleyerek kurumlara bildirecektir." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.