Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği Mülakatın Kaldırılması Tamer Karadağlı öğretmen

Özel Okul Öğrencileri ile Devlet Okullarında Okuyan Öğrenciler için  İnisiyatiflere Meydan Vermemelidir

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, "Bilindiği gibi seyreltilmiş eğitim döneminde devlet okullarında öğrenciler haftada iki gün okula giderken bir kısım özel okullar ‘etüt’ adı altında beş gün tam zamanlı eğitim yaptı. Bu durum hem özel okul çalışanları için sıkıntı yarattı hem de özel okullarda eğitim gören öğrenci ile devlet okulunda eğitim gören öğrenci arasında eşitsizliğe neden oldu. Bakanlık, telafi eğitimi sürecinde de özel okul öğrencileriyle devlet okullarında okuyan öğrenciler arasında yeni uçurumlar açacak inisiyatiflere meydan vermemelidir. Devlet okullarında nasıl bir format belirleniyor ise, aynı formatın özel okullarda da uygulanması gereklidir.

Eğitimde üç aylık kaybın telafisi iki yıla tekabül ediyor. Bu noktada eğitimle ilgili eksiklikleri bir an önce gidermemiz lazım. Bunun da en öncelikli koşulu üniversiteler de dahil olmak üzere tüm eğitim çalışanlarının yaş sınırına bakılmaksızın aşılanmasıdır. Şayet eğitim çalışanlarına aşı yapılmaz ise, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında da benzer konular tartışılmaya devam edecektir." dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.