Öne Çıkanlar A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Koronavirüs Mahmut Özer öğretmen Çocuk Gelişim ve Eğitim Öğretmenliği

Özel Okullarda Açılan Takviye Kursları ile Özel Öğretim Kursları (20 Ocak 2021)

Bakan Yardımcısı Bakan a. Mustafa SAFRAN imzalı resmi yazıda "2020-2021 eğitim ve öğretim yılında Bakanlığımıza bağlı resmî okulların 8 ve 12'nci sınıflarında öğrenim gören öğrenciler ile örgün ve açık öğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak destekleme ve yetiştirme kurslarının açılabileceği Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün 20.01.2021 tarihli ve 19434183 sayılı yazısı ile açıklanmıştır.

Bu doğrultuda 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren özel okullar da Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliğin 46'ncı maddesinin yedinci fıkrası hükmü doğrultusunda 8 ve 12'nci sınıflarda öğrenim gören öğrenciler için yüz yüze takviye kursları ile aynı Kanun kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurslarının 12'nci sınıf öğrencileri ve mezunlar için yüz yüze eğitimler isteğe bağlı olarak 22.01.2021 tarihinden itibaren başlatılabilecektir. 

Takviye kursları veya özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydı ile 8 ve 12'nci sınıfa devam eden öğrencilerle sınırlı olarak özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabileceklerdir.

Bu kapsamda, özel okullar ve özel öğretim kurslarındaki iş ve işlemlerin ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülmesi, covid-19 salgını ile ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu'nda belirtilen hususlara titizlikle uyulması hususunda, bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.