Öne Çıkanlar Öğretmenlik Alanları Şaban Ayı Sureleri Ramazan Pidesi Malzemeleri Yardımcı Personel öğretmen

Özel Okullarda Yaz Dönemi Takviye Kursları (14 Haziran 2021)

Genel Müdür Bakan a. Muammer YILDIZ imzalı resmi yazıda "Millî Eğitim Bakanlığına bağlı olarak 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu kapsamında faaliyet gösteren özel okullar, Millî Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 46 ncı maddesinin yedinci fıkrası hükmü doğrultusunda haftalık ders çizelgesinde belirtilen saatler dışında ve/veya hafta sonları kendi öğrencileri için yüz yüze takviye kursları düzenleyebilmektedir.

Bu kapsamda özel okullar, 2020-2021 ders yılının sonunda 11 inci sınıftan 12 nci sınıfa veya 7 nci sınıftan 8 inci sınıfa geçen kendi öğrencilerinden istekli olanlara 05 Temmuz - 27 Ağustos 2021 tarihleri arasında Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzundaki şartları yerine getirerek yaz dönemi takviye kursları açabileceklerdir.

Kurslarda, öğrencilerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek olup bir derslikte bulunabilecek en fazla öğrenci sayısı buna göre belirlenecektir. Covid-19 salgınıyla mücadelede öncelikle maske, fiziki mesafe ve hijyen kuralları olmak üzere alınan tedbirler ile bu konuda Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzunda yer verilen hususlara titizlikle uyulacaktır. Takviye kurslarına devam etmek isteyen 8 ve 12 nci sınıfa geçen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar Ortaokul ve Ortaöğretim Kurumları Özel Barınma Hizmetleri Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydı ile özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlardan yararlanabileceklerdir.

Bu kapsamda açılacak yaz dönemi takviye kursları iş ve işlemlerinin zamanında yürütülmesi ve konu ile ilgili olarak özel okul müdürlüklerinin bilgilendirilmesi; okul müdürlüklerince de öğrenci, öğretmen ve velilere gerekli duyuruların zamanında yapılmasının sağlanması hususunda; bilgilerinizi ve gereğini rica ederim." denilmiştir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.