Öne Çıkanlar Şaban Ayı Sureleri Yardımcı Personel Öğretmenlik Alanları Yetiştirilmek Üzere Yurt Dışına Gönderilecek Memurlara İlişkin Kontenjanlar MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Özür Grubu Atamalarında 31 Aralık Detayı

2018 Temmuz döneminde sözleşmeli öğretmenlerin talepleri; 2021 Ağustos Özür Grubu atamalarında başvuru kılavuzuna 31 Aralık 2021 tarihine kadar  kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin de dahil edilmesi.

2021 Ağustos Özür Grubu Atamalarına 24 Temmuz 2018 tarihinde atanan sözleşmeli öğretmenler de dahil edilsin. Böylece sözleşmeli öğretmenlerin mağduriyeti son bulmuş olacak. 

2017 Yılı KPSS Sınavı'na girip, 24 Temmuz 2018 tarihinde atanan Sözleşmeli Öğretmenlerin; güvenlik soruşturması ve benzeri sebeplerle göreve başlama süresi Eylül ve Ekim aylarına kadar gecikti. 3+1 sistemi gereği bu yıl Eylül-Ekim'de kadro alıyorlar. Ancak 2021 Ağustos ayında yapılacak Eş Durumu ve Sağlık Özrüne Bağlı Yer Değiştirme sürecinden 1 ay gibi bir zaman farkla faydalanamıyorlar. 3 yıldır ayrı olan aileler ve yakını hasta olan sözleşmeli öğretmenler 6 ay daha beklemek zorunda kalmaktadır. Kılavuzda eğer 31 Aralığa kadar kadroya geçecek sözleşmeliler de dahil edilirse sorunları çözülecektir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın konuya ilişkin olumlu yönde adım atacağını düşünüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.